RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man bedreigt bouwvakker met vuurwapen

1/3
AMERSFOORT - Als een bouwvakker met zijn shovel achteruit rijdt, schiet er net een fietser achter de wagen langs. De bouwvakker kijkt de fietser verwijtend aan. Dit wordt niet gewaardeerd, want vijf minuten later komt de man terug, met een vuurwapen.

De flats aan de Ariaweg.


Fietser
De bouwvakker is woensdagmiddag 19 februari met z'n collega's bezig met de renovatie van de flats aan de Ariaweg in Amersfoort. Rond 13:45 uur is hij bezig om steigermateriaal te verplaatsen. Hij rijdt met z'n shovel achteruit, als er ineens een fietser achter hem langs schiet. Hij schrikt hier zo van, dat hij de fietser verwijtend aankijkt. De fietser stopt, maakt een denigrerende opmerking naar de bestuurder en zegt; "Je bent in mijn wijk, ik woon hier!" Vervolgens fietst de man verder.

Pauze
Vijf minuten later komt de man terug, dit keer te voet. Hij loopt op de bouwvakker af, die op dat moment aan het schaften is. De man zegt nogmaals dat het 'zijn' wijk is en haalt een vuurwapen tevoorschijn, laadt het door en richt het op de bouwvakker. Daarbij uit hij ook een doodsbedreiging.

Bewapend
De bouwvakker is bang dat de man gaat schieten. Uit angst doet hij een stap naar achteren, waarna de dader hem volgt en nogmaals benadrukt dat het "zijn'' wijk is en dat de bouwvakker respect moet tonen. Dan gaat de man ervandoor.

Politie
112 wordt gebeld en de buurt wordt uitgekamd, maar de man wordt niet gevonden. Hij benadrukte meerdere malen in de wijk te wonen, dus het is aannemelijk is dat hij ergens rond de Ariaweg woont.

Signalement
Er zijn helaas geen beelden van de dader, wel is er een uitgebreid signalement.
Verdachte
- lichtgetinte huidskleur
- 25 - 30 jaar
- 1.75m
- slank/sportief postuur
- onverzorgde, donkere baard + snor
- zwarte jas/vest
- zwarte trainingsbroek, AC Milan
- goudkleurige basebalpet
- bril, dun rond montuur
- reed op een zwarte omafiets
- glimmende, zwarte schoudertas, 15x20cm

Fragment uitzending


Tips
Komt het signalement u bekend voor of weet u wie de dader is? Bel uw informatie door via 0800-6070 of bel anoniem 0800-7000.

Uitzending 4 april & 22 augustus 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -