RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man (18) met geweld beroofd van fiets

1/4
AMERSFOORT - Na een avond stappen in het centrum van Amersfoort fietst een man van 18 samen met twee vrienden naar huis. Onderweg stuiten ze op drie jongens die weinig goeds in de zin hebben. Ze beroven de man van zijn fiets en mishandelen hem.

Het gebeurt in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 februari. De Amersfoorter fietst rond 4.00 uur met twee vrienden vanuit het centrum richting de Meridiaantunnel.

 Meridiaantunnel Meridiaantunnel | Foto: RTV Utrecht

SANITAIRE STOP
Vlak voor de tunnel moeten ze alledrie nodig plassen. Als ze even later weer op hun fietsen stappen, komt er een groepje van drie luidruchtige jongens aanlopen.

MISHANDELING
Als de jongens elkaar passeren, trapt n van de luidruchtige jongens tegen de fiets van het 18-jarige slachtoffer, waardoor hij valt. Dan wordt hij geslagen en geschopt. En van de agressieve jongens pakt zijn fiets en gaat ermee vandoor. Het slachtoffer houdt een aantal blauwe plekken en pijnlijn jukbeen en oogkas eraan over.

VLUCHT
De daders fietsen met elkaar de tunnel uit, richting de wijk Liendert. En van de vrienden van het slachtoffer gaat achter ze aan en probeert de fiets terug te krijgen, maar dat lukt niet.

SIGNALEMENTEN
De politie zoekt twee van de drie luidruchtige jongens. De derde jongen heeft zich niet schuldig gemaakt aan de mishandeling en diefstal.

Verdachte 1
De jongen die als eerste tegen de fiets schopte en het slachtoffer aanviel.
- blanke huidskleur
- 18 - 20 jaar
- Iets gezet postuur
- ongeveer 1.75m
- kort, bruin haar, middenscheiding
- donkerkleurige kleding en schoenen

Verdachte 2
Dat is de jongen die hem ook aanviel en er op zijn fiets vandoor ging.
- lichtgetinte huidskleur
- 18 - 20 jaar
- gezet postuur
- zwarte jas, capuchon
- donkerkleurige broek
- halfhoge, witte schoenen
-l rode pet

De verdachten zijn gefimd door bewakingscamera's in de Meridiaantunnel


FIETS
De fiets die de jongens stalen is een BSP damesfiets, type comfort. Hij was origineel zwart van kleur. Maar het slachtoffer had hem met gele en groene verf overgespoten.
Zijn twee vrienden hadden hun fietsen precies hetzelfde gespoten, dus als mensen iemand op een dergelijke fiets zien, wil dat niet meteen zeggen dat dat de verdachte is.

 Het slachtoffer had de fiets geel/groen gespoten Het slachtoffer had de fiets geel/groen gespoten | Foto: Politie Midden-Nederland

TIPS
Herkent u de daders? En van hen rijdt misschien nog wel rond op die opvallende groen/geel gespoten damesfiets. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniem tippen kan ook, dan belt u met 0800 - 7000.

Uitzending 11 april 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -