RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huurder 'hennepwoning' gezocht

1/3
UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lunetten ontmantelde de politie onlangs een hennepkwekerij in een woning. De huurder van de woning wordt gezocht.

PASFOTO
Na het oprollen van de kwekerij hebben rechercheurs bij de woningbouwvereniging navraag gedaan over de huurder. Toen bleek dat de woning was gehuurd met een kopie van een vals paspoort. Met andere woorden; de gegevens kwamen niet overeen met de foto die erop stond.

 De foto van de man die gezocht wordt De foto van de man die gezocht wordt | Foto: Politie Midden-Nederland

HUUR
De huur werd maandelijks via een wisselkantoor in Rotterdam overgemaakt. De persoon die dat deed is gesproken door de politie. Dat was niet de man op de foto van het valse paspoort. De betaler van de huur is overigens wel aangehouden, maar hij bleek niet meer dan een loopjongen te zijn. De foto op het paspoort is dus het enige aanknopingspunt naar de echte huurder. Helaas ging het om een kopie van een paspoort en is de foto niet al te scherp. Voor de duidelijkheid: de man op de foto heeft dus zijn foto op het paspoort van iemand anders geplakt en daarmee de woning gehuurd. Het valse paspoort is ook gebruikt bij de huur van andere hennepwoningen, onder meer in Almere.

DNA
In de woning in Utrecht zijn DNA-sporen veiliggesteld. Die leverden in de databank helaas geen match op. Maar wat wél blijkt, is dat dit DNA bij meerdere strafbare feiten is aangetroffen, waaronder bij een aantal hennepkwekerijen. Of dat DNA matcht met de persoon op de pasfoto moet nog blijken. Dat kan natuurlijk pas onderzocht worden als de politie kan vaststellen wie de man op de foto is.

TIPS?
Weet u wie hij is? Geef het door en bel de tiplijn 0800-6070. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met M; 0800-7000, dan hoeft u uw naam niet te noemen.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 11 april 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -