RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gezin krijgt vuurwerkbom door brievenbus

1/3
UTRECHT - Het was enorm schrikken voor de bewoners van een woning aan de Katherijn van Leemputdreef in Utrecht. Midden in de nacht van zondag 5 op maandag 6 januari klinkt er een harde knal door het huis. Iemand heeft een vuurwerkbom door de brievenbus gegooid.

KNAL
Iedereen is in slaap als even voor 2 uur 's nachts een man naar de voordeur van de woning loopt. Hij haalt een stuk vuurwerk tevoorschijn, schuift het in de brievenbus en steekt het aan. Even later klinkt een hele harde knal en gaat het brandalarm in de woning af.

De camera bij de deurbel heeft de dader en de harde knal gefilmd


PANIEK
Er ontstaat gelukkig geen brand, maar de hele woning staat vol met rook. De vader van het gezin rent naar beneden om te kijken wat er aan de hand is. De moeder rent naar hun twee jonge kinderen die huilen van de schrik. De vader belt 112 en de politie gaat ter plaatse.

COBRA
Als de rook is opgetrokken, constateert de politie dat de resten vuurwerk in de gang afkomstig moeten zijn van een Cobra; een stuk illegaal en zwaar vuurwerk.

SIGNALEMENT
- blanke of lichtgetinte huidskleur
- stevig tot gezet postuur
- lijkt een stoppelbaardje te hebben
- achterop zijn capuchon staan de letters MAX
De beelden zijn opgenomen met een nachtbeeldcamera, waardoor de kleuren wat vertekenen. Het kan dus zijn dat zijn jas een donkere kleur heeft.

TIPS
De familie heeft geen idee wie de man op de beelden is en waarom iemand juist bij hen een vuurwerkbom door de brievenbus heeft gedaan. Hopelijk kunt u helpen. Weet u wie deze man is? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 25 april 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -