RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mike Goedhart (50) doodgeschoten in Cothen

1/5
COTHEN - Donderdagochtend 26 maart komt even voor 07:00 uur een 112 melding binnen bij de politie; er is geschoten op de Ossenwaard in Cothen. Het slachtoffer, de 50-jarige Mike Goedhart, komt daarbij om het leven. Een half uur later kan de politie al een verdachte aanhouden.

BROMMER
De schutter heeft zijn brommer vlakbij de woning van het slachtoffer op het Kersenpaadje geparkeerd. Een oplettende voorbijganger ziet de brommer rond het tijdstip van de beschieting staan. Vrijwel meteen ziet hij een man komen aanrennen uit de richting van de Ossenwaard. Die man springt op de brommer en rijdt weg, richting de Rijnweide.

 De brommer stond geparkeerd op het Kersenpaadje De brommer stond geparkeerd op het Kersenpaadje | Foto: RTV Utrecht

KENTEKEN
De getuige noteert het kenteken van de bromfiets. Dat geeft hij door aan de agenten die na de schietpartij buurtonderzoek doen. Daardoor kan de politie al een half uur na de schietpartij, om 7.30 uur, een 20-jarige man uit Amersfoort aanhouden.

GETUIGEN
Op basis van bewakingsbeelden weet de politie dat de schutter al om 03.35 uur met zijn brommer over het Kersenpaadje liep. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld tussen 03.35 uur en 07.00 uur.

De schutter is te zien op bewakingsbeelden als hij om 3.35 uur met zijn brommer over het Kersenpaadje loopt


HOND
Op bewakingsbeelden uit de omgeving is te zien dat om 04.20 uur een persoon met een hond over het Kersenpaadje liep in de richting van de Ossenwaard. De politie wil deze persoon graag spreken. Hij of zij zou de schutter, of iets anders opvallends, gezien kunnen hebben.

Dit zijn de beelden van de persoon met de hond op het Kersenpaadje


MOTIEF
De aanleiding voor de schietpartij is waarschijnlijk een conflict in de relationele sfeer. De recherche vermoedt dat de schutter niet alleen heeft gehandeld. Waarschijnlijk zijn er meer mensen betrokken geweest bij het plannen en voorbereiden van de beschieting.

TIPS
Was u die persoon met de hond in de vroege ochtend van 26 maart? Of heeft u andere informatie, bijvoorbeeld over de mogelijke handlangers van de schutter? Blijf er niet mee zitten, maar deel het met de politie via de tiplijn 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem? Geef uw tip dan door via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending


Uitzending 16 & 30 mei 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.





Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -