RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Autobrand en handgranaat in Amersfoort

1/3
AMERSFOORT - Een man kijkt 's ochtends uit zijn raam en ziet dat zijn geparkeerde auto in brand staat. Later die dag vindt hij een handgranaat bij de ingang van zijn bedrijf.

AUTOBRAND
Het slachtoffer woont aan de Baander in de Amersfoortse wijk Kattenbroek. De ellende begint dinsdag 12 mei om 05:00 uur. Vanuit zijn slaapkamerraam ziet hij z'n auto branden en belt 112. Brandweer en politie komen snel ter plaatse en zetten de omgeving af. Het slachtoffer heeft gelijk het gevoel dat het gaat om brandstichting.

 De handgranaat De handgranaat | Foto: Politie Midden-Nederland

BEDRIJF
Een paar uur later is hij van de schrik bekomen en gaat naar zijn werk aan de Nijverheidsweg-Noord. Hij ziet dat er een handgranaat op de deurklink staat. Hij belt dan opnieuw 112. Agenten komen ter plaatse en constateren dat het gaat om een échte handgranaat. De Explosieve Opruimingsdienst maakt de granaat onschadelijk. Of de zaken met elkaar te maken hebben, wordt nog onderzocht.

TIPS?
Heeft u iets verdachts gezien die nacht rondom de Baander in Amersfoort? Of heeft u iets verdachts gezien tussen maandagavond 11 mei en dinsdagochtend 12 mei bij de Nijverheidsweg? Bel uw tips dan door naar: 0800-6070. Blijft u liever anoniem omdat u de dader(s) bijvoorbeeld persoonlijk kent? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending


Uitzending 23 mei 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -