Man pint duizenden euro's met gestolen passen

© Politie Midden-Nederland
MIJDRECHT - Van een man uit Vinkeveen wordt twee keer een pinpas gestolen. Daarmee worden duizenden euro's gepind. De pinner staat op bewakingsbeeld.

INTERNETBANKIEREN

De eerste keer dat hij ontdekt dat er iets mis is, ziet hij bij het internetbankieren dat er 2000 euro is verdwenen. Hij laat dan meteen zijn bankpas blokkeren en vraagt een nieuwe aan. Een paar weken later ziet hij tot zijn grote schrik dat er weer een paar duizend euro van zijn rekening is verdwenen. Ook nu blijkt zijn pas te zijn verdwenen en weer laat hij de pas blokkeren.

BEWAKINGSBEELD

Hoe de dader aan de passen en codes is gekomen is onbekend. Twee keer wordt er een groot bedrag gepind bij een automaat in Mijdrecht. Daar is de pinner gefilmd door een bewakingscamera.

SIGNALEMENT

- blanke huidskleur
- normaal postuur
- donkere jas, grote capuchon
- grijze hoodie, capuchon
- grijze sjaal of doek voor zijn gezicht
- draagt zwarte handschoenen
De pinner draagt zwarte handschoenen
De pinner draagt zwarte handschoenen © Politie Midden-Nederland
BEKENDE?
Het zou kunnen dat deze verdachte via via een bekende is van het slachtoffer. Persoonlijk kent hij de verdachte niet, want hij herkende hem niet op de bewakingsbeelden.

TIPS

Het zou goed kunnen dat de pinner uit de omgeving van Vinkeveen of Mijdrecht komt. Herkent u hem? Of denkt u te weten wie dit is? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft liever anoniem: bel dan met 0800 - 7000.
Uitzending 30 mei 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.