Gewapende overval bij Kruidvat

© Politie Midden-Nederland
IJSSELSTEIN - Een overvaller met een vuurwapen slaat toe bij het Kruidvat. Een meisje van 16 dat achter de kassa staat schrikt enorm. Hij gaat ervandoor met briefgeld uit de kassa. Het is allemaal te zien op bewakingsbeeld.
Het gebeurt bij het filiaal in winkelcentrum Achterveld in IJsselstein, vrijdagavond 13 maart, 19.50 uur. De winkel gaat bijna dicht. De overvaller komt gehaast de winkel inlopen en bedreigt het personeel met een wapen. Hij wil het geld uit de kassa, dat krijgt hij ook en gaat er dan vandoor.
Het filiaal in winkelcentrum Achterveld
Het filiaal in winkelcentrum Achterveld © RTV Utrecht

PLEISTERS

Op het bewakingsbeeld is te zien dat de overvaller iets opvallends heeft aan z'n handen. Hij heeft aan beide pinken een witte pleister of verbandje. Kennelijk had hij rond die tijd, 13 maart, wondjes aan beide pinken. Het kan zijn dat die inmiddels zijn genezen, maar misschien is er een kijker die zich herinnert dat iemand daar destijds mee rondliep.
Om beide pinken zit een pleister of verbandje
Om beide pinken zit een pleister of verbandje © Politie Midden-Nederland

SIGNALEMENT

- blanke huidskleur
- slank/normaal postuur
- ongeveer 1.80m
- droeg een zwarte gewatteerde jas met capuchon
- zwarte sportschoenen, Nike
TIPS?
Wie is de overvaller die op 13 maart met een vuurwapen het Kruidvat in IJsselstein binnenrent en een meisje van 16 bijna een hartaanval bezorgt? Herkent u hem of denkt u te weten wie het zou kunnen zijn? Geef het door via één van de tipnummers; 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 30 mei 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.