RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte handgranaatzaak Kerkdriel is mogelijk Utrechter

1/4
KERKDRIEL - Op zondagavong 12 januari gooit iemand een handgranaat naar het portiek van een appartementencomplex in de Gelderse plaats Kerdriel. Inmiddels zit een man van 20 uit Utrecht vast als verdachte. Maar de politie is op zoek naar meer betrokkenen, die mogelijk ook uit onze regio komen.

De op scherp staande granaat wordt opgemerkt door een oplettende krantenbezorgster op maandagochtend 13 januari. Ze belt meteen 112 waarop de EOD komt om het explosief veilig af te voeren.

 De handgranaat stond op scherp De handgranaat stond op scherp | Foto: Politie Midden-Nederland

MOTIEF
Het motief van deze aanslag wordt nog uitgezocht. Aanvankelijk dacht men dat hij bedoeld was voor de burgemeester van Kerkdriel, die in dat complex woont, maar inmiddels is duidelijk dat die granaat vermoedelijk voor een andere bewoner bedoeld was.

Bewakingsbeeld van de verdachte bij het appartementencomplex in Kerkdriel


BEWAKINGSBEELDEN
Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man in de nacht van 12 op 13 januari met een verfspuitbus het getal 99 op de gevel van het gebouw spuit. Kort daarna belt hij aan en rent dan snel weg. Dan is te zien dat iemand de handgranaat gooit. De man die wegrent heeft zijn handen over zijn oren, wat erop duidt dat hij ervanuit gaat dat de granaat zal ontploffen.

MERCEDES
De dader vlucht samen met een andere persoon in een Mercedes A-klasse weg. De auto rijdt de A2 richting Utrecht op.

TIPS
De politie hoopt dat mensen weten wie de man op de beelden is. Mogelijk komt hij uit Utrecht of omgeving. Weet u wie hij is of Of heeft u belangrijke informatie die kan helpen deze zaak op te lossen? Blijf er niet mee zitten en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Voor een vertrouwelijk gesprek belt u met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 6 juni 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -