RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kluis met pinpassen gestolen bij inbraak

1/6
VEENENDAAL - Alle sporen naar de daders van een inbraak in het Gelderse Doesburg leiden naar Veenendaal. De pinpassen die tijdens de inbraak zijn gestolen, zijn in díe stad gebruikt.


KLUIS
De inbraak vond plaats op 18 januari. Tijdens de inbraak is kluis verdwenen. Daarin zaten waardepapieren en de pinpassen waarmee is gepind. Die kluis is een paar dagen na de inbraak kteruggevonden in een sloot naast een bedrijf aan de Smalle Zijde.

 De kluis werd gevonden in een sloot bij de Smalle Zijde in Veenendaal De kluis werd gevonden in een sloot bij de Smalle Zijde in Veenendaal | Foto: Google Streetview

PINNEN
De pinpassen uit de kluis zijn gebruikt in Veenendaal. Op de dag van de inbraak verschijnt een man met één van de gestolen passen bij de ING automaat aan de Dr. Slotemaker de Bruïnestraat in Veenendaal. Even later pint hij nog een keer bij een automaat aan de Paddestoelenlaan.

De man pint twee keer bij automaten in Veenendaal


DAGLIMIET
De slachtoffers hadden de daglimiet van de pinpassen op 450 euro gezet. Daardoor kon de dief geen hele hoge bedragen pinnen.

FIAT TIPO
Na het pinnen aan de Dr. Slotemaker de Bruïnestraat komt een metallic zilveren Fiat Tipo voorbij, vlak nadat de pinner het beeld is uitgelopen. Het kan zijn dat dit de auto van de pinnende man is, óf dat hij bij iemand is ingestapt. Maar het kan ook een toevallig passerende automobilist zijn, die verder niets met de zaak te maken heeft. Als dát zo is, wil de politie hem of haar graag spreken.

De politie wil graag weten wie er in de Fiat Tipo reed


SIGNALEMENT
Verdachte
lichtgetinte huidskleur
normaal postuur
blauwe gewatteerde jas, wit zeshoekig logo op de mouw
donkere hoodie
sjaal voor zijn gezicht
zwarte sportschoenen, groen accent op de hak

 Op de mouw van de jas zit een opvallend logo Op de mouw van de jas zit een opvallend logo | Foto: Politie Midden-Nederland

TIPS
Denkt u te weten wie dit is of wie het zou kunnen zijn?
Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 13 juni 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -