RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar Chryslat meth-labs

1/4
DE MEERN - Begin juni werden vier personen uit Rotterdam en Den Haag aangehouden nadat er een crystal meth-lab was opgerold in een bedrijfspand in Rotterdam. Achter een opgemetselde muur lag 2500 kilo meth, ook methamfetamine of ice genoemd. Chrystal meth is een uiterst verslavende harddrug die ervoor zorgt dat de gebruiker snel achteruit gaat, zowel lichamelijk als geestelijk.

 Wie is deze man? Wie is deze man? | Foto: Politie

VIJFDE PERSOON
In het Rotterdamse onderzoek is de politie nog op zoek naar een vijfde persoon, een man. Hij is door een camera vastgelegd in dat bedrijfspand in Rotterdam. Tijdens het onderzoek naar dat lab, loopt een spoor naar de regio Utrecht.

DE MEERN
Zaterdagochtend 22 juni valt de politie een loods binnen op bedrijventerrein Strijkviertel in De Meern. Ze stuit er o.a. op 60 pallets gasbetonblokken, die vermoedelijk zijn gebruikt om de in Rotterdam aangetroffen drugs Nederland mee in te smokkelen. Verder ligt er 17.500 liter aan chemicaliŽn, geschikt voor het maken van synthetische drugs.

 Brand in De Meern Brand in De Meern | Foto: JS Multimedia

BRAND
Een dag nadat het pand door de politie is doorzocht, wordt er zondagochtend 23 juni om 07:00 uur brand ontdekt. De rookwolken zijn in de wijde omtrek zichtbaar. Er blijft niets van de loods over. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken. Op deze manier wissen criminelen wel vaker hun sporen. Maar het goede nieuws is, dat de sporen in dat bedrijfspand al had veiliggesteld.

BRANDSTICHTER
De politie wil graag weten wie de brand heeft aangestoken. Nu er verdachten zijn aangehouden, is de drempel om tips door te geven misschien wat lager. Ook is de politie op zoek naar mensen die bewakingsbeelden of dashcambeelden hebben, van de dag van de brand of daarvoor.

TIPS
De politie wil dus graag weten wie de man is die in een opgerold drugslab in Rotterdam gezien is, een drugslab dat gelinkt is aan een opgerold drugslab in De Meern. Ook is alle info over de brandstichting bij het bedrijfpand in De Meern zeer welkom. U kunt bellen met 0800-6070 of anoniem 0800-7000. U kunt ook bellen voor een persoonlijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.

Fragment uitzending


Uitzending 13 juni 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -