RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wie kent deze twee oplichters?

1/2
ZEIST - UPDATE 22 JULI: Naar aanleiding van de uitzending heeft de advocaat van één van de twee verdachten zich gemeld. Ook kwamen er drie tips binnen van kijkers die de naam noemden van deze verdachte. Het gaat om een 18-jarige man uit Houten. Ook is de naam van de andere verdachte genoemd. De politie gaat ervan uit ook deze persoon binnenkort te kunnen aanhouden.

Als een jongen z'n PlayStation spelcomputer verkoopt via Marktplaats wordt hij opgelicht. Het briefgeld waarmee de koper betaalt is vals.

250 euro
De verkoper, een jongen van 16 uit Zeist, spreekt op een avond af met de koper. Die komt met een vriend bij hem langs. Omdat er een bewakingscamera aan de voorgevel hangt zijn de twee gefilmd. Binnen wordt de gevraagde 250 euro contant overgedragen. Als de twee weer naar buiten komen is op het beeld te zien hoe één van hen door de groenstrook wegrent, de andere jongen loopt vrij rustig. De verkoper ontdekt dan dat de 5 biljetten van 50 euro vals zijn. Hij is dus opgelicht.

minderjarig
Omdat de politie vermoedt dat het om twee minderjarige jongens gaat zijn hun gezichten in de uitzending van 4 juli onherkenbaar gemaakt. Ze kregen daarmee de kans zich te melden. Dat hebben ze niet gedaan dus zijn hun gezichten nu wel in beeld. De schatting is dat ze tussen de 17 en 18 jaar oud zijn. Ze zijn gevlucht op een scooter die klaarstond op de hoek van de Sanatoriumlaan en de Laan van Eikenstein.

 De plek waar de scooter klaarstond. De plek waar de scooter klaarstond. | Foto: Google Streetview

signalement
Verdachte 1
- blanke huidskleur
- tussen de 17 en 18 jaar
- ongeveer 1.85m
- kort, donkerblond haar
- zwarte jas, The North Face
- blauwe hoodie
- zwarte broek
- donkergrijze sneakers, Adidas

Verdachte 2
- blanke huidskleur
- tussen de 17 en 18 jaar
- ongeveer 1.90m
- kort, blond haar
- zwarte jas, rond logo op de linkerborst
- blauwe trainingsbroek van de club Chelsea
- zwart/witte sportschoenen

tips?
Ben jij één van deze twee jongens? Wees verstandig en meld jezelf. Voor andere kijkers geldt; herkent u ze? Geef het door via de tiplijn; 0800 - 6070. Als u dat liever anoniem doet, bel dan met M; 0800 - 7000.

Uitzending 4 & 18 juli 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -