RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dit is de kettingrover! Herkent u hem?

PROVINCIE UTRECHT - UPDATE 28 JULI: De politie heeft een 25-jarige man uit Uithoorn aangehouden.

De politie geeft in Bureau Hengeveld bewakingsbeelden vrij waarop de kettingrover te zien is. In korte tijd zijn 14 vrouwen op straat beroofd van hun gouden ketting. Het gebeurde in Het Gooi en de regio Utrecht. Waarschijnlijk gaat het steeds om dezelfde dader.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden uit De Bilt is te zien hoe de man op 27 juni op de Looydijk een vrouw van achteren benadert en haar berooft van haar ketting. Op bewakingsbeelden uit Bunschoten is de man te zien als hij vlak vóór en vlak ná de beroving op 24 juni langs een winkel loopt.

Locaties

Het begon op 23 juni in Leusden. Daarna sloeg de straatrover op 24 juni toe in Bunschoten, Driebergen en Hoevelaken. De dag erna in Huizen en Zeist. Op 26 juni in Bussum, Eemnes, Hilversum, Baarn en Soest. De dag daarna in De Bilt en op 28 juni in Vleuten. Op zondag 5 juli sloeg hij toe in Breukelen.

Leeftijd

De dader lijkt z'n slachtoffers te selecteren op leeftijd. Alle slachtoffers zijn 65-plus, sommigen in de tachtig. Onduidelijk is dat het om één en dezelfde dader gaat, maar daar heeft het wel alle schijn van. Het signalement komt overeen.

Tips

Als u informatie heeft over deze zaak, kunt u ervoor zorgen dat deze straatrover gepakt wordt. En over de kettingen: bent u goud-opkoper en vertrouwt u het niet, bel dan ook de politie. Geef álles wat u weet door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 4 juli & 11 juli 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -