RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Relschoppers Kanaleneiland in beeld

1/2
UTRECHT - UPDATE: Na de uitzending heeft een aantal verdachten zich gemeld. De politie zoekt nog naar 1 verdachte.

Rellen
De verdachten waren betrokken bij de rellen in de wijk Kanaleneiland op vrijdagavond 14 augustus. In Bureau Hengeveld zijn bewakingsbeelden getoond van 11 relschoppers, maar wel met een waasje (blur) op hun gezicht, omdat ze vermoedelijk minderjarig zijn. Ze hadden ruim een week de tijd om zich te melden, dan zouden ze herkenbaar in beeld komen. Twee van hen deden dat, één verdachte werd herkend. De foto's van de overgebleven 8 verdachten zijn, zoals aangekondigd, later herkenbaar getoond.


Cameratoezicht
Vrijdagavond 14 augustus was het raak op de kruising van de Marshalllaan - Van Heuven Goedhartlaan. Het begon rond 21.00 uur en duurde tot zeker middernacht. Op bewakingsbeelden is onder meer te zien dat het glas van een bushokje kapot wordt geslagen en dat brand wordt gesticht bij een camera-paal van het cameratoezicht. Een paar uur later heeft zich een grote groep verzameld en wordt de sfeer grimmiger. De ME komt eraan te pas en op beelden gemaakt door het videovoertuig is te zien hoe de jongeren met stenen naar de politie gooien.

Gezocht
De politie heeft alle jongens die te zien zijn een nummer gegeven. De meest duidelijke worden hier getoond. Inmiddels heeft een aantal jongens zich al gemeld, daarom is de nummering niet meer opeenvolgend.


 Verdachte 6; gooide stenen naar de politie Verdachte 6; gooide stenen naar de politie | Foto: Politie Midden-Nederland

Tips?
Herken jij jezelf op de foto? Meld je dan zo snel mogelijk bij de politie. Herkent u één of meer van de jongens, geef dan zijn naam samen met het nummer door via de opsporingstiplijn: 0800 - 6070. Anoniem mag ook: 0800 - 7000.

Uitzending 29 augustus, 2 & 9 september 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -