Tabakszaak Utrecht-Overvecht overvallen

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - In het Utrechtse winkelcentrum Overvecht is een tabakszaak overvallen. De dader reed op een 'swapfiets' en is spoorloos.

winkelcentrum

'Tabac en Gifts' zit aan de buitenkant van winkelcentrum Overvecht. Zaterdagmiddag 11 juli komt rond 14.45 uur een jongen aanfietsen over de stoep. Op bewakingsbeeld is te zien hoe hij zijn fiets parkeert en de tabakszaak inloopt.
Tabac & Gifts in winkelcentrum Overvecht
Tabac & Gifts in winkelcentrum Overvecht © RTVUtrecht

steekwapen

De jongen bedreigt de winkelier, die achter de balie staat, met een steekwapen. De winkelier vlucht en ziet nog net dat de jongen de kassa tevergeefs probeert te openen. De winkelier slaat alarm bij de buren. De overvaller heeft door dat het hem niet gaat lukken, springt op zijn fiets en gaat ervandoor.
De verdachte
De verdachte © RTV Utrecht/Politie Midden-Nederland

signalement

Verdachte
- lichtgetinte huidskleur
- 20 jaar
- 1.75m
- grijze hoodie
- donkere broek
- zwart petje, DSQUARED
- sprak Nederlands (straattaal)
Hij reed dus op een 'swapfiets' (een lease-fiets). Die fietsen zijn zwart en hebben een blauwe voorband. Dit exemplaar was flink gehavend.

tips?

Weet u wie dit is? U helpt niet alleen de politie, ook voor de winkelier zou het een opluchting zijn als deze man gepakt wordt. Heeft u informatie die kan helpen deze overvaller te vinden? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel M: 0800 - 7000.
fragment uitzending
Uitzending 2 september 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.