Inbrekers slaan toe terwijl bewoners liggen te slapen

© Politie Midden-Nederland
GROENEKAN - In de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart wordt er ingebroken in een woning aan de Veldlaan in Groenekan. De bewoners liggen op dat moment te slapen.

Contactloos

De inbreker of inbrekers weten drie telefoons en een portemonnee met bankpassen te stelen. De pincodes hebben ze kennelijk niet achterhaald, waardoor een grote financiële schade gelukkig uitblijft, maar de passen worden wél gebruikt om contactloos mee te betalen.
De verdachte met z'n fiets
De verdachte met z'n fiets © Politie Midden-Nederland

Tankstation

Op meerdere plekken is contactloos betaald. Op twee plekken is een man vastgelegd op bewakingsbeeld; bij het Esso- tankstation aan de Einsteindreef en bij de AH To Go op het Centraal Station in Utrecht. Hij is meteen na de inbraak met de passen gaan pinnen, nog vóórdat de bewoners in Groenekan door hebben dat er is ingebroken.

Ontdekt

Pas de volgende ochtend ziet de vader van het gezin dat de telefoons verdwenen zijn, 2 iPhones 8 en een Samsung S10. Pas later ontdekt hij dat ook de portemonnee met pinpassen weg is.

Signalement

- blanke huidskleur
- 40 -50 jaar
- 1.70m
- zwarte jas, The North Face
- vaalgrijze spijkerbroek
- beige, halfhoge schoenen
- grijze wollen muts
- zwarte damesfiets, krat voorop

Tips

Wie is deze man? Waarschijnlijk is hij ook de inbreker, al moet dat nog worden vastgesteld. Heeft u daar informatie over of kent u de verdachte? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel met M: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 9 september 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.