RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brandstichtingen in De Bilt

1/2
BILTHOVEN - In de nacht van 21 op 22 juli is op drie plekken in gemeente De Bilt brand gesticht, onder meer bij het gemeentehuis. De dader is mogelijk te zien op bewakingsbeeld.

Lichterlaaie
In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 juli komt er om 00:45 uur een melding binnen bij de meldkamer. Er is brand bij het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven. Een leegstaand pand vlakbij het gemeentehuis staat in lichterlaaie en bij een deur van het gemeentehuis is geprobeerd brand te stichten.

Tekstkar
Een half uur later zien surveillerende agenten dat er een tekstkar in brand staat op de Biltse Rading in De Bilt. Op de kar stond in het kader van Corona ''Houd anderhalve meter afstand.''

Bewakingsbeeld
Op de beelden van een bewakingscamera in het Burgemeester Fabiuspark is te zien dat er in de buurt van het gemeentehuis een auto rijdt rond het tijdstip van de brandstichtingen. Tien minuten later rent er iemand naar de geparkeerde auto, die dan wegrijdt. Het sterke vermoeden bestaat dat deze persoon ook de brand heeft gesticht. De auto op de beelden is een Hyundai i20. Het kenteken bestaat voor een deel vermoedelijk uit de combinatie '44'.

 Deze Hyundai i20 reed vlak voor en na de brandstichting over het Burgemeester Fabiuspark Deze Hyundai i20 reed vlak voor en na de brandstichting over het Burgemeester Fabiuspark | Foto: Politie Midden-Nederland

Protestactie
De dag na de brandstichtingen was er een boerenprotest in de omgeving van het RIVM in Bilthoven. Of er een link is tussen de brandstichtingen iets te maken hebben met dit protest is niet duidelijk Of deze groepen iets te maken hebben met de branden is niet bekend.

Tips
Weet u wie er verantwoordelijk is voor deze brandstichtingen? Of heeft u informatie die kan helpen om deze persoon of personen op te sporen? Twijfel niet en bel de tiplijn: 0800-6070 of bel anoniem naar 0800-7000.

Uitzending 23 september & 28 oktober 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -