RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse politie maakt jacht op vrouwenbelager Lunetten

1/3
UTRECHT - De Utrechtse politie waarschuwt vrouwen om niet alleen op pad te gaan in het gebied tussen de wijken Hoograven en Lunetten. De afgelopen tijd zijn er meerdere meldingen geweest van een vrouwenbelager. Meerdere vrouwen zijn lastiggevallen of zelfs mishandeld door een man en de politie pakte al een aantal maal groots uit.

Overeenkomsten incidenten
Volgens de politie dateert de eerste melding van juli van dit jaar. Daarna gebeurde het nog een paar keer, steeds op ongeveer dezelfde plek en daarbij nam het geweld toe. De politie ziet overeenkomsten tussen twee incidenten in september. Op maandag 21 september werd een vrouw plotseling vastgegrepen door een man. Ze wist zich los te trekken en weg te komen. Op zaterdagochtend 26 september werd opnieuw een vrouw lastiggevallen op ongeveer dezelfde plek. Zij werd vastgepakt en mishandeld. Het slachtoffer heeft hem uiteindelijk van zich af kunnen slaan, waarop hij er vandoor ging. Het slachtoffer is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht en ligt daar nog steeds.

De politie denkt dat deze incidenten gepleegd zijn door dezelfde dader. Toch is er nog geen duidelijk signalement. Er zijn meer incidenten geweest en de vrouwen die zich tot nu toe hebben gemeld bij de politie, geven verschillende beschrijvingen die niet altijd met elkaar overeenkomen. Sommige slachtoffers hebben de man niet goed kunnen zien.

"Wees voorzichtig"
De politie adviseert vrouwen om voorzichtig te zijn: "fiets of loop niet alleen in het park". De politie zegt geen enkel risico te nemen. Mensen die verdachte situaties melden, en dat varieert van een man in de bosjes tot iemand die achter een vrouw aanloopt, worden serieus genomen. Wie 112 belt wordt goed uitgevraagd zegt de politie en als het om dezelfde dader lijkt te gaan dan trekken ze alles uit de kast. "We willen hem natuurlijk te pakken krijgen en zo de wijk weer veilig maken". De politie is de afgelopen weken een paar keer groots uitgerukt. Er werd in het gebied gezocht met meerdere agenten, speurhonden en de politiehelikopter hing meerdere keren in de lucht. Er is nog niemand aangehouden.

Archief: politie-onderzoek naar vrouwenbelager


Tips
De recherche werkt met een groot team aan de zaak. Tips worden onderzocht, camerabeelden uit de buurt worden geanalyseerd en in de wijk is de politie extra alert. De politie hoopt dat mensen tips blijven doorgeven en als het lukt om een foto of een video te maken van een verdachte situatie of een verdacht persoon, dan is dat "helemaal mooi".

Heeft u enig idee wie de man is die vrouwen heeft lastiggevallen in een park tussen de Utrechtse wijken Hoograven en Lunetten? Of bent u zelf onlangs in het gebied geweest en heeft u iets gezien? Geef het door via de tiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook via 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 21 oktober 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -