RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sigarettenrovers slaan toe bij tankstation


- Het Esso-tankstation aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen, net over de provinciegrens bij Amersfoort, kreeg al drie keer nachtelijk bezoek. De laatste keer, in de nacht van 17 op 18 september, mislukt de inbraak omdat de eigenaar die naast het het pompstation woont naar buiten kwam. Die eigenaar sliep al een tijdje onrustig, omdat in de weken ervoor tot twee keer toe was ingebroken in de shop. De inbrekers hadden het voorzien op sigaretten.

Bewakingsbeelden inbraak tankstation in september


Eerste inbraak
De eerste inbraak was in de nacht van 13 op 14 juli. Toen reed om 04:10 uur een grijze Mercedes het terrein op. De mannen stappen uit en één van hen slaat een ruit in, vervolgens kruipen twee inbrekers door het gat naar binnen. Ze hebben een bigbag bij zich, dat is een grote zak die normaal gebruikt wordt voor bouwafval. Ze tillen de rekken één voor één uit het schap en schuiven de rookwaar in de grote zak. Nog geen minuut later staan ze weer buiten.

Bewakingsbeelden inbraak tankstation in juli


De eigenaar van het tankstation krijgt een telefoontje van de alarmmaatschappij dat er iets gaande is in de shop. Als hij gaat kijken zijn de daders al gevlogen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen te werk zijn gegaan.

Opnieuw nachtelijke inbraak
Een maand later is het weer raak. In de nacht van 17 op 18 augustus komt een witte VW Golf aanrijden vanuit de richting Amersfoort. Het is dan 04:30 uur. Drie mannen stappen uit de auto en halen een bigbag uit de achterbak. Ook nu wordt een ruit ingeslagen en kruipen twee mannen door het gat naar binnen, de derde dader blijft op de uitkijk staan. Binnen roven twee inbrekers opnieuw het schap met sigaretten leeg. De werkwijze is hetzelfde: ze halen de rekken uit het schap en schuiven de pakjes sigaretten in de bigbag. Dit keer wordt een buurtbewoner wakker van het kabaal en hij belt 112. Helaas weten de inbrekers met hun buit te ontkomen.

Bewakingsbeedlen inbraak tankstation augustus


Bij beide inbraken is voor een groot bedrag aan sigaretten gestolen. Daarnaast is er veel schade van de ingeslagen ruiten. Het is niet zeker dat het om dezelfde mannen gaat, maar het lijkt er volgens de politie op dat ze bij elkaar horen. De snelle werkwijze is hetzelfde: ze zijn steeds met z'n drieen, ze gebruiken steeds een sloophamer om de ruit in de slaan en ze hebben een bigbag om de sigaretten in mee te nemen. Wel gebruiken ze verschillende auto's. De eerste keer een grijze Mercedes, de tweede keer een witte Volkswagen Golf en de derde keer, vermoedelijk, een zwarte Audi A3.

Tips
De mannen zijn niet herkenbaar in beeld, maar wellicht herkent u ze aan de zwarte regenpakken met daarop reflecterende strepen die ze dragen. De mannen nemen voor duizenden euro's aan sigaretten mee bij een tankstation in Nijkerkerveen. Wellicht heeft u enig idee wie er achter deze inbraken zit? Tips kunt u doorgeven via het nummer 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem en dan is het nummer 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 21 oktober 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -