RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Paard Neelianne overlijdt na ernstige mishandeling in weiland

1/3
AMERSFOORT - Een dierenbeul heeft vorige maand in Amersfoort een paard zo ernstig mishandeld, dat het dier aan haar verwondingen is overleden. Merrie Neelianne stond in een weiland aan de Duivensteeg in Park Schothorst en is door een onbekende met een mes in haar geslachtsdeel gestoken. Vorige week overleed het paard aan de gevolgen van de mishandeling.

Gruwelijke verwondingen
Eigenaar Klaas Bakker had Neelianne sinds 16 jaar. Hij verzorgt met zijn paarden koetsritten, bijvoorbeeld voor trouwerijen en begrafenissen. Bakker ontdekte op maandag 21 september dat Neelianne verwondingen had. Hij haalde het dier naar stal om de hoeven bij te werken. Het kost moeite om de merrie uit het weiland te halen, maar als dat is gelukt en Bakker en zijn vrouw zijn bezig met de hoeven dan ontdekken ze de gruwelijke verwondingen ter hoogte van het geslachtsdeel.

Je bent gewoon woest, echt woest"
Klaas Bakker

De wonden waren niet eerder opgevallen omdat de staart eroverheen hangt. De dierenarts constateert dat Neelianne ook inwendig ernstige verwondingen heeft. Die kunnen eigenlijk alleen zijn veroorzaakt doordat iemand met een scherp voorwerp heeft gestoken. Eigenaar Klaas Bakker: "Dan gaat er van alles door je heen, je bent gewoon woest, echt woest". Die Het dier krijgt medicatie en pijnstilling in de hoop op genezing. Helaas mag dit niet zo zijn. Vorige week donderdag treft Bakker Neelianne verzwakt aan in de stal, niet lang daarna overlijdt ze.

Paard mishandeld in Amersfoort


Halster gestolen
De dader heeft vermoedelijk ervaring met paarden, waarschijnlijk heeft ie het dier naar zich toe gelokt en heeft haar vervolgens mishandeld. Eigenaar Bakker ontdekte de verwondingen dus op maandag 21 september, maar het zou goed kunnen dat de mishandeling op zaterdag 12 september is gebeurd in de namiddag of avond. Die avond zag de eigenaar dat Neelianne geen halster om had, terwijl ze dat normaal wél heeft. Hij denkt dan dat het halster is gestolen, maar hij merkt verder niets aan de merrie.

Eigenaar Bakker is boos en verdrietig en hoopt dat de dader wordt gevonden, ook voor andere mensen en dieren in de omgeving. Hij is bang dat de dader vaker zal toeslaan als hij niet wordt gestopt: "Ik wil dat andere dieren ook gewoon veilig zijn".

Tips
De politie hoopt dat getuigen zich melden. Wie iets opvallends heeft gezien in de buurt van het weiland, dan wordt gevraagd om dit te melden. Het vermoeden bestaat dat de dierenbeul heeft toegeslagen op zaterdag 12 september. Het paard moet toen hard gehinnikt hebben en dat kan mensen zijn opgevallen. Weet u meer bel dan met 0800-6070 of anoniem naar 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 21 oktober 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -