RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrouw (78) voor ruim 10.000 euro bestolen door babbeltruc


NIEUWEGEIN - UPDATE 1 december: naar aanleiding van de uitzending kreeg de politie 3 tips. Daardoor is de identiteit van deze verdachte bekend. De politie hoopt hem binnenkort aan te houden.

Een 78-jarige vrouw uit Nieuwegein is het slachtoffer geworden van oplichters die zich voordeden als medewerkers van de bank. Het slachtoffer is voor zo'n 10.000 euro opgelicht.

Twee oplichters
Er zijn zeker twee oplichters bij betrokken. De één belt haar op maandagochtend 10 augustus op dat haar bankpas en computer zijn gehackt en dat ze om die reden een nieuw pasje nodig heeft. De ander komt even later aan de deur om het zogenaamd gehackte pasje op te halen.

De vrouw vertrouwt het niet helemaal, maar geeft toch haar pasje mee aan de man. De ander hangt dan nog steeds aan de lijn en vraagt naar haar pincode. Omdat ze argwaan heeft zegt ze expres de verkeerde code. De man aan de telefoon heeft dit door en blijft aandringen tot ze uiteindelijk de goede pincode geeft.

10.000 euro kwijt
Het is onduidelijk wie de man aan de telefoon is. Er is meer bekend van degene die aan de deur komt bij het slachtoffer om het pasje te halen. Hij wordt op 10 augustus op verschillende plekken in het land gezien. Hij loopt onder meer binnen bij een bank aan de Bankstede in Nieuwegein om geld te pinnen met de pas van het slachtoffer. Vervolgens duikt hij op bij een supermarkt in Utrecht. Daar koopt hij meerdere cadeaukaarten met een waarde van 150 euro.

Hier blijft het niet bij, want ook in Ede en bij meerdere winkels in Arnhem wordt de man later die dag gezien. In totaal nemen de oplichters ruim 10.000 euro op van de rekening van het slachtoffer.

Signalement
Ondanks dat hij een mondkapje op heeft, is de verdachte goed in beeld op bewakingscamera's.
Verdachte
- getinte/donkergetinte huidskleur
- tussen 20-25 jaar
- ongeveer 1.85m
- slank postuur
- zwart krullend haar [kroes haar, bovenop langer, zijkanten kort]
- lichtblauw overhemd
- donkerkleurige strakke broek
- donkerkleurige sneakers
Volgens het slachtoffer sprak de man goed Nederlands.

Tips
Komt het signalement u bekend voor of weet u wie de dader is? Bel uw informatie door via 0800-6070 of bel anoniem 0800-7000.

Uitzending 28 oktober 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -