RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrouw opgelicht via Marktplaats

1/3
UTRECHT - Een 70-jarige dame uit Zutphen is via Markplaats opgelicht. Via valse betaallinkjes kregen oplichters toegang tot haar bankrekening. Zo konden ze voor ruim tweeduizend euro aankopen doen via de bankrekening van de vrouw.

Schoenen verkopen
De vrouw uit Zutphen heeft schoenen te koop gezet op Marktplaats en vindt op vrijdagavond 17 juli een koper. Die wil de deal snel afhandelen en het contact gaat verder via WhatsApp. De koper wil het geld overboeken en zegt tegen de Zutphense dat zij 10 eurocent moet overmaken via een betaallink op WhatsApp. Zo kan de koper zogenaamd contoleren of het rekeningnummer en de naam van de verkoper overeenkomen. De vrouw voldoet aan het verzoek.

Oplichting
De koper vertelt daarna aan de vrouw dat het geld voor de schoenen is overgemaakt, maar dit blijkt niet het geval. Dan krijgt de Zuthpense zondagavond 19 juli weer een bericht en ze ontvangt een nieuwe betaallink van 10 cent. Het versturen van meerdere betaallinkjes is de truc die oplichters toepassen om toegang te krijgen tot de bankgegevens van het slachtoffer. De oplichter in deze zaak koppelt de betaalapp op zijn telefoon aan de bankrekening van het slachtoffer en kan dan aankopen betalen met geld van de rekening van het slachtoffer.

Bijenkorf
De dader doet aankopen in de Bijenkorf in Utrecht en bij Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg. Hij geeft in beide winkels ruim tweeduizend euro uit, via de rekening van de vrouw.


De verdachte in beeld bij de Bijenkorf


Signalement
- donkergetinte man
- slank postuur
- zwarte capuchontrui
- zwarte slippers met zwart/wit gestreepte band

Tijdens het winkelen wordt hij vergezeld door twee mannen. Zij zijn beiden donkergetint en hebben zwart haar. EÚn heeft een stevig postuur en draagt een bril en de ander heeft een normaal postuur. Omdat zij op de bewakingsbeelden geen strafbare feiten plegen, worden zij niet herkenbaar in beeld gebracht.

Tips
Herkent u de man op de beelden? Geef het dan door via de tiplijn van de politie: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending


Uitzending 4 november 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -