RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inbrekers slopen kluis uit woning

1/4
VEENENDAAL - Als een stel uit Veenendaal afgelopen zomer een weekje op vakantie is, zien twee inbrekers kans om in te breken en de kluis uit een slaapkamerkast te stelen. In de slaapkamer hangt een bewakingscamera waardoor n van de inbrekers heel goed te zien is.

 De inbraak vindt plaats in de nacht van 12 op 13 juli bij een woning aan de Pronkmos in Veenendaal. De inbraak vindt plaats in de nacht van 12 op 13 juli bij een woning aan de Pronkmos in Veenendaal. | Foto: RTV Utrecht

Bewakingscamera
Op de bewakingsbeelen is te zien hoe de inbrekers met een zaklamp en een breekijzer de slaapkamer binnenkomen. En van hen ontdekt de camera, sprint er naar toe en draait dan de camera weg. Maar daardoor is zijn gezicht even heel duidelijk in beeld.

En van de inbrekers is goed te zien op bewakingsbeelden


Kluis
De twee vinden een kleine kluis die in een kast aan het beton is vastgemaakt. Die kluis weten ze met het breekijzer los te wrikken. Ze gooien de kluis uit het raam de tuin in en nemen hem vervolgens mee. In de kluis zitten persoonlijke spullen van de bewoners.

Signalement
Verdachte 1
- ogenschijnijk een lichtgetinte huidskleur
- kort donker haar
- korte, donkere baard
- normaal postuur
- hoodie met een lichtkleurig logo op zijn bovenarm

De tweede verdachte is minder duidelijk in beeld. Hij draagt een hoodie, lichtgekleurde schoenen en heeft het breekijzer bij zich.


Tips

Heeft u een idee wie deze mannen zijn? Uw tips zijn zeer welkom! Bel ze door naar de tiplijn: 0800 - 6070. Doet u dat liever anoniem: bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending


Uitzending 11 november 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -