RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Auto rijdt door na aanrijding met paard in Kedichem

1/2
KEDICHEM - Een dierenarts moest het paard na de aanrijding laten inslapen. De bestuurder van de auto wordt gezocht.

Veel te hard rijden
Maandag 16 november rond 15:15 rijdt een 22-jarige Amazone uit Kedichem met haar paard over de Nieuweweg in haar woonplaats. Zij rijden aan de rechterzijde van de rijbaan in de richting van Arkel. De Kedichemse ziet dat twee auto's haar tegemoet komen rijden. De voorste is blauw, de achterste wit. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km/u, maar beide auto's rijden een stuk harder. De aanrijding vond plaats op de Nieuweweg in Kedichem De aanrijding vond plaats op de Nieuweweg in Kedichem | Foto: RTV Utrecht

Schrik
Op het moment dat de auto's vlakbij zijn, schrikt het paard kennelijk van de hard rijdende auto's en gaat daarbij met haar achterste iets naar links. De blauwe auto is dan al gepasseerd, maar de witte botst tegen het linker achterbeen van het paard. Daardoor vallen het paard en de amazone op het wegdek. De amazone heeft geen letsel, maar het paard is ernstig gewond aan haar linker achterbeen.

Inslapen
De Kedichemse ziet dat de witte auto iets verderop stopt en dan doorrijdt in de richting van Leerdam, zonder zich om de amazone of het ernstig gewonde paard te bekommeren. De politie en een dierenarts worden gewaarschuwd en gaan met spoed ter plaatse. Het paard blijkt zo ernstig gewond dat de dierenarts besluit haar te laten inslapen.

Signalement
Volgens de amazone betreft de witte auto mogelijk een bestelauto met getinte achterramen. Gezien de kracht van de aanrijding moet het voertuig linksvoor schade hebben opgelopen.

Tips
Weet u wie de aanrijding op zijn of haar geweten heeft? Heeft u een een witte (bestel)auto gezien met schade aan de voorkant? Bent u misschien de bestuurder van de blauwe auto die er voor reed? Bel dan met de politie, dat kan gratis via 0800 - 6070 of anoniem met M: 0800 - 7000.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -