RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Buren in Achterberg krijgen vuurwerkbom door brievenbus

1/4
ACHTERBERG - UPDATE 5 januari: De politie heeft een 17-jarige verdachte aangehouden. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Eerste incident
In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november wordt rond 02.05 uur zwaar vuurwerk door de brievenbus van een woning aan De Weide gegooid. De bewoners schrikken zich een ongeluk en denken dat de cv-ketel of de meterkast is ontploft. De woning loopt zware schade op, de bewoonster verwondt haar voet aan glasscherven en loopt gehoorschade op. De zoon des huizes loopt een verwonding op aan zijn knie.

 De schade aan de woning is groot De schade aan de woning is groot | Foto: Politie Midden-Nederland



 De gang ligt bezaaid met glasscherven De gang ligt bezaaid met glasscherven | Foto: Politie Midden-Nederland

Tweede incident
In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 november gebeurt precies hetzelfde bij de buren. Rond 03.15 uur ligt de bewoner wakker. Hij hoort zachte voetstappen bij de voordeur en denkt dat het zijn zoon is, die thuis komt. In plaats van de voordeursleutel hoort hij dan echter gesis, gevolgd door een enorme knal. Hij en zijn vrouw zitten meteen stijf van de schrik rechtop in bed en horen kort na de ontploffing een auto wegrijden. Als de bewoner naar beneden gaat ziet hij dat de gang vol glas ligt en belt 112. Niet alleen de gang, maar ook de keuken blijkt zware schade te hebben opgelopen.

Verband tussen incidenten?
Omdat beide woningen naast elkaar liggen in en in beide gevallen zeer zwaar illegaal knalvuurwerk is gebruikt, gaat de recherche ervan uit dat beide vuurwerkaanslagen iets met elkaar te maken hebben. De bewoners van beide woningen weten niet wie en waarom het op hen gemunt heeft.

Tips
Heeft u informatie voor de politie die kan helpen om deze zaak op te lossen? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of anoniem 0800 - 7000.

 De gang ligt bezaaid met glasscherven De gang ligt bezaaid met glasscherven | Foto: Politie Midden-Nederland


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.





Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -