RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ouderen bestolen met corona-babbeltruc

1/6
UTRECHT - Op meerdere plekken in het land zijn ouderen slachtoffer geworden van een vrouw die zich naar binnen kletst met een babbeltruc over corona.

Het bewakingsbeeld mét geluid uit de lift.


Bewakingsbeeld
De politie heeft bewakingsbeelden van een appartementencomplex in Hoek van Holland waarop te zien én te horen is hoe de vrouw toeslaat bij een oudere man. Zij doet zich voor als medewerkster van de thuiszorg en vertelt hem dat zij zijn woning komt ontsmetten.

Geluid
De bewakingscamera in de lift is ook uitgerust met een microfoon. Daardoor kunnen we horen wat ze precies zegt. De ene na de andere leugen komt voorbij. Als ze de woning van de man zogenaamd heeft ontsmet komt ze weer in beeld in de lift. Daar checkt ze haar buit; spaargeld en sieraden.

Haarlem
Ook is er beeld van de vrouw als ze in Badhoevedorp geld pint met de pas van een vrouw uit een verzorgingshuis in Haarlem. Met die pas wordt later ook door een man geld gepind, in Den Haag.

 Deze man pint in Den Haag Deze man pint in Den Haag |

17 meldingen
Zeker op 17 plekken in Nederland zijn ouderen de afgelopen maanden het slachtoffer geworden, waaronder ook in de regio Utrecht. Het werkelijke aantal incidenten ligt waarschijnlijk hoger, want de politie heeft de indruk dat lang niet alle zaken in beeld zijn omdat slachtoffers vaak niet doorhebben dat ze zijn opgelicht.

 De rode Opel Vectra De rode Opel Vectra |

Auto
De vrouw is ook vastgelegd door een bewakingscamera op Urk. Ze stapt uit een Bordeauxrode Opel Vectra.

 De vrouw in beeld op Urk. De vrouw in beeld op Urk. |

Waarschuwing
De vrouw in deze zaak heeft lang staan loeren bij het complex in Hoek van Holland, voordat ze haar slachtoffer had gevonden en toesloeg. Als u iemand dit zien doen, houd het dan in de gaten en vraag dan bijvoorbeeld of alles wel goed gaat. Dat kan een dader afschrikken. En voor alle soorten babbeltrucs geldt het aloude advies: laat niemand binnen als u hem of haar niet kent.

Tips
Herkent u de vrouw of de man? Twijfel dan niet en bel één van de tiplijnen; 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Fragment uitzending


Uitzending 9 december 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -