RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kat dood na mishandeling met vuurwerk

1/3
UTRECHT - In de Utrechtse wijk Tuinwijk is eind november 2020 een kat zwaar mishandeld met vuurwerk. Het letsel was zo ernstig dat het dier ingeslapen moest worden.

Vrijdag 27 november krijft de dierenambulance rond 08.30 uur een melding dat er een kat zwaargewond in de bosjes ligt op de Pieter Nieuwlandstraat. De hulpverleners komen snel ter plaatse en treffen een kat aan, ontveld en zonder staart. De kat is niet meer de redden en moet worden ingeslapen.

Vuurpijl
Uit een autopsie, een inwendig lichamelijk onderzoek, blijkt dat iemand een vuurpijl in het achterwerk van de kat gedrukt heeft en dat de pijl is ontploft. Door de ontploffing is de staart geamputeerd, zijn er inwendige bloedingen ontstaan en is het achterwerk van de kat grotendeels ontveld. Een gruwelijke mishandeling, wat ook de eigenaar niet kan begrijpen.

Straf
Degene die de mishandeling op zijn geweten heeft kan een maximale gevangenisstraf van drie jaar krijgen of een boete van 19.500 euro.


Onderzoek
Er is buurtonderzoek gedaan, camerabeelden van omliggende tankstations zijn bekeken, meerdere oproepen zijn gedaan via social media en ook het Algemeen Dagblad heeft er aandacht aan besteed. Dit heeft helaas geen informatie opgeleverd.

 Kater Sjef voor de mishandeling Kater Sjef voor de mishandeling |

Tips

De politie spreekt graag met getuigen die iets verdacht zagen of een knal hoorden tussen 07.30 uur, het moment dat de kat voor het laatst is gezien, en 08.30 uur in de buurt van de Pieter Nieuwlandstraat. Niet alleen voor de politie, maar ook voor de eigenaar zou het een opluchting zijn als de dader wordt gepakt. Weet u wie deze gruwelijke mishandeling op zijn of haar geweten heeft? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of anoniem: 0800 -7000.

Fragment uitzending


Uitzending 6 januari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -