RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wie verstopte vuurwapens in Park Transwijk?

1/3
UTRECHT - In park Transwijk is een verzameling wapens gevonden. Ze waren verstopt onder de grond. Het is nog onduidelijk door wie en waarom.

De vondst werd donderdag 7 januari gedaan nadat er nieuwe informatie was binnengekomen in een lopend onderzoek. Zo werd er gemeld dat er op een specifieke locatie in het park wapens verstopt lagen. Vanwege de veiligheid is de situatie grondig in kaart gebracht en later werden inderdaad meerdere automatische vuurwapens gevonden, gewikkeld in plastic.

 De wapens lagen begraven in een kuil in Park Transwijk in Utrecht De wapens lagen begraven in een kuil in Park Transwijk in Utrecht | Foto: Persbureau Midden-Nederland

Wapens
De wapens worden onderzocht in het lab van de Forensische Opsporing. Daar zijn de wapens één voor één uit het plastic gehaald. Het gaat om zware automatische wapens, die voornamelijk worden gebruikt in de georganiseerde misdaad.

Mocro maffia
In diverse media werd de Mocro maffia eraan gelinkt, maar of dat zo is kan de politie niet zeggen.
'Het zou dus kunnen maar we sluiten ook niet uit dat de wapens uit een heel andere hoek komen. Feit is dat het hier gaat om zware wapens die ongetwijfeld bedoeld zijn voor gebruik in het criminele milieu.' Aldus Maren Wonder, politiewoordvoerder van de politie Midden-Nederland.

Getuigen
Mogelijk zijn er mensen die iets verdachts hebben gezien in of rond park Transwijk. Of misschien zijn er mensen die meer weten over de verstopplek van de wapens.

Tips
De politie verzoekt mensen die meer weten over deze wapenvondst zich te melden. Dat kan via de tiplijn: 0800 - 6070 of anoniem via 0800 - 7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunnen tipgevers bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 088 - 661 77 34.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 13 januari 2021.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -