Meisje mishandeld en beroofd van pinpas

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - In de Utrechtse wijk Overvecht is een 19-jarige vrouw zwaar mishandeld en werd er veel geld van haar rekening afgehaald. De jongen die haar mishandelde is opgepakt, maar de politie zoekt nog twee verdachten die met haar pinpas geld opnamen.

Snapchat

In mei leert 2020 een 19-jarige vrouw uit Utrecht een dan nog 17-jarige jongen kennen via Snapchat. Het klikt en ze spreken regelmatig af. Na een tijdje vraagt de jongen of hij haar bankpas mag gebruiken. Hij zegt haar een vergoeding te geven en daarom stemt de Utrechtse ermee in.

Bedreigd met de dood

Als de bankpas niet één maar meerdere keren wordt gebruikt zegt zij hier iets van, maar dat wordt haar niet in dank afgenomen door de jongen. Hij wordt agressief en bedreigt haar zelfs met de dood. Ook eist hij dat zij van een andere rekening geld overmaakt zodat hij weer kan pinnen.

Aangifte

In juni weet de jonge vrouw alle moed bij elkaar te rapen en doet aangifte tegen afpersing. Door gebrek aan bewijsmateriaal gebeurt er niks, de zaak tegen de verdachte wordt geseponeerd. Volgens de Utrechtse heeft ze nog meerdere duizenden euro's tegoed van hem.

Zware mishandeling

Eind november benadert de inmiddels 18-jarige jongen haar weer via Snapchat, hij zegt de duizenden euro's terug te gaan betalen en daarom spreken ze af bij een parkje in Overvecht. Van die terugbetaling komt niks terecht. De dader mishandeld de jonge vrouw waarbij ze buiten bewustzijn raakt en een flinke hoofdwond oploopt. Hij laat haar achter in bewusteloze toestand en neemt haar telefoon en geld mee. Een omstander ziet haar liggen en belt gelijk 112. In het ziekenhuis wordt haar hoofdwond gehecht.

Aangehouden

De Utrechtse doet aangifte van poging tot doodslag en beroving. De recherche slaagt er vervolgens in om de 18-jarige dader weer aan te houden.

Twee verdachten

De rechercheurs pakken dan de zaak van het misbruik van de bankpas en bedreigingen in mei/juni 2020 er weer bij. Met de bankpas is in juni gepind, op 26 juni en op 30 juni, maar niet door de jongen. Het zijn mogelijk twee handlangers. Zij worden nog gezocht.
De verdachten zijn te zien bij pinautomaten in Utrecht en De Bilt

Signalementen

Verdachte 1 is een licht getinte jongeman met kort donker haar dat aan de zijkanten is opgeschoren. Hij heeft een normaal postuur, draagt een T-shirt dat half grijs en half zwart is met ogenschijnlijk de opdruk "VEICHY PARIS". Hij draagt ook een korte spijkerbroek (bermuda) met rode opdruk op het rechter bovenbeen, grijze sneakers met roze hak en hij draagt een mondkapje. Hij heeft een schoudertas op zijn linker heup, met de zwarte draagband over zijn rechterschouder.
Verdachte 2 is ook een licht getinte jongeman met een normaal postuur en kort opgeschoren haar. Hij draagt een lichtgrijze hoodie met het logo en de tekst 'UNDER ARMOUR', een donkere broek en donkere sneakers met een witte horizontale streep.

Tips

De jongen die de vrouw mishandelde is dus opgepakt. De politie zoekt nu alleen de twee pinners die in De Bilt en Utrecht wisten te pinnen met de pas van de Utrechtse. Met tips kunt u bellen naar de tiplijn: 0800 - 6070 of annoniem met M: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 27 januari & 3 februari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.