Autokraker steelt dure apparatuur

© Politie Midden-Nederland
HILVERSUM - Een autokraker tikt op een bedrijventerrein in Hilversum de ruit in van de auto van een man uit Utrecht. Hij steelt een rugtas met dure apparatuur van de achterbank. Zeer waarschijnlijk is de dief de Utrechter vanaf zijn woonadres gevolgd naar Hilversum.
Door het privacyglas van de auto was de tas niet te zien. De dief heeft waarschijnlijk in Utrecht gezien dat het slachtoffer zijn tas op de achterbank legde.

Tankstation

De Utrechter stopt onderweg naar Hilversum bij het tankstation langs de A27. De man die even later de autokraak pleegt, komt dan in beeld als hij in de tankshop een blikje frisdrank koopt.

Autokraak

De Utrechter vervolgt zijn weg naar Hilversum. Hij parkeert op de Nieuwe Havenweg en gaat heel even een bedrijf binnen. In die korte tijd slaat de autokraker toe.
De autokraker slaat op klaarlichte dag de ruit van de auto van het slachtoffer in.

Getuigen

Drie medewerkers van een bedrijf in de buurt zien de diefstal en gaan met een auto achter de verdachte aan. Ze zien dat hij in een auto stapt en rijden hem achterna. Helaas raken ze hem kwijt.

Gestolen auto

De getuigen weten te vertellen dat de man rijdt in een grijze Ford Focus Station en geven het kenteken door aan de politie. De auto blijkt te zijn gestolen in Nieuwegein.

Signalement

- licht/lichtgetinte huid
- normaal postuur
- zwarte baseballpet, rood/witte opdruk 'Best DSQUARED'
- zwarte jas, capuchon, rits op linkermouw
- zwarte broek, gat bij knie
- zwarte schoenen, glimmende klittenbandsluiting
- lichtblauw mondkapje

Tips

Weet u wie deze autokraker is, die zijn slachtoffer vanuit Utrecht is gevolgd naar de Nieuwe Havenweg in Hilversum? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 0700.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 27 januari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.