RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

90-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc

1/4
PROVINCIE UTRECHT - Een man en vrouw hebben een 90-jarige inwoonster van het Gelderse Zutphen opgelicht met een babbeltruc. Ze kwamen maar liefst drie keer bij haar aan de deur. In onze regio heeft een man een aantal keer met haar pinpas gepind.

Geld lenen

Begin november bellen een man en vrouw aan bij het slachtoffer. Ze vragen of zij hen 100 euro wil lenen. De vrouw wil het stel graag helpen en gaat met hen mee naar de dichts bijzijnde winkel waar ze 100 euro voor het stel pint.

Toilet

De volgende dag komen ze weer bij haar langs. De vrouw doet de deur op een kier, maar ze duwen de deur helemaal open en stappen naar binnen. De man houdt de bewoonster aan de praat. En ondertussen verdwijnt de vrouw mét de handtas van de bewoonster in het toilet. Waarschijnlijk steelt zij daar de pinpas uit de portemonnee.

Pinnen

Met de pas wordt geshopt en gepind, in Utrecht en in Zeist. Steeds komt dezelfde man in beeld. In Utrecht word er gepind bij automaten aan de Seinedreef en de Beneluxlaan.

De verdachte komt goed in beeld als hij pint bij een automaat aan de Seinedreef


De man komt ook in beeld bij een juwelier in Zeist, waar hij een dure herenarmband betaalt met de pas van het slachtoffer.

Dezelfde man betaalt met de pas van het slachtoffer een dure armband bij een juwelier in Zeist


Signalement

- lichte huidskleur
- donkere ogen
- zwarte muts
- zwarte trainingsbroek, witte streep
- zwarte sneakers
- lichtblauw mondkapje

Tips
Herkent u deze man? Twijfel dan niet en geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 6070.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 17 februari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -