Politie zoekt videobeelden van brandstichting in Baarn

© Caspar Huurdeman
BAARN - In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 januari is voor de derde keer een BMW in brand gestoken bij een woning aan de Heemskerklaan in Baarn. De politie is op zoek naar getuigen en bewakingsbeelden.
De brand werd rond 03.15 uur ontdekt. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. De schade aan de BMW is groot.

Bewakingsbeelden

De politie vraagt mensen in de omgeving van de Van Heemskerklaan met een bewakingscamera om te bekijken op het tijdstip rondom de brandstichting. Wellicht zijn daar verdachte personen of voertuigen op te zien. Het zou eventueel kunnen gaan om een zwarte auto. Die beelden kunt u hier uploaden op de site van de politie.

Tesla

De eigenaren van Tesla's in Baarn die zijn voorzien van een automatische bewakingscamerafunctie wordt ook gevraagd de beelden te controleren.

Fietser

Ook een fietser met een rugzak, een mogelijke maaltijdbezorger, die rond 03.15 uur over de Heemskerklaan fietste, wordt dringend verzocht contact met ons op te nemen.

Eerdere brandstichtingen

In het afgelopen jaar is in deze straat al vaker een BMW in brand gestoken. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen deze zaken.

Tips?

Heeft u andere informatie over de brandstichtingen van auto's in de Heemskerklaan in Baarn? Geef die dan zeker door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 27 januari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.