RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee mannen steken BMW in brand

1/4
BAARN - Een geparkeerde BMW wordt 's nachts in brand gestoken door twee mannen. Ze zijn te zien op bewakingsbeeld.

Heemskerkstraat
De BMW staat geparkeerd op de oprit van een woning aan de Heemskerkstraat. Op bewakingsbeeld is te zien dat in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 januari, rond 03:00 uur, een paar keer een donkere auto heen en weer rijdt. Even later lopen twee mannen langs de BMW. Op dat moment komt hen een fietser tegemoet, daarom lopen ze door. Als hij voorbij is lopen ze terug en steken de BMW aan de rechter voorzijde in brand.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen de BMW in brand steken


Knal
De brand gaat gepaard met een flinke knal en de bewoners schrikken wakker. Ze kijken uit het raam en zien vlammen uit hun auto slaan. De twee mannen zijn dan al weggerend in de richting van de Willem Barentszlaan. Het is niet de eerste keer dat er een BMW in brand wordt gestoken in deze straat. Eind april 2020 werd de auto van de buren in brand gestoken. De politie neemt dit uiteraard mee in het onderzoek en kijkt of de zaken iets met elkaar te maken hebben.

Getuige
De politie komt graag in contact met de man die rond 03:00 uur door de straat fietste. Mogelijk gaat het om een maaltijdbezorger. Hij kan een goede getuige zijn. De fietser komt de mannen tegemoet rijden vanuit de richting van de Van Galenstraat. Hij heeft een rugtas op zijn rug. Uit het beeld is op te maken dat hij zijn hand naar zijn mond beweegt, wat kan betekenen dat hij rookt.

De politie wil graag met deze fietser in contact komen


Signalementen
Verdachte 1
- lichte/lichtgetinte huid
- normaal postuur
- zwart petje, New York Yankees
- donker trainingspak Adidas
- [hij draagt iets met een] capuchon
- witte sneakers, zwarte bovenkant, mogelijk Alexander McQueen

Verdachte 2
- lichte/lichtgetinte huid
- steviger postuur dan verdachte 1
- donkerblauwe jas, capuchon
- donkere hoodie, witte horizontale bies
- spijkerbroek, lichte vlakken
- donkere sneakers, Nike

Beelden
De politie is op zoek naar meer bewakingsbeeld uit de omgeving van de Heemskerklaan of de invalswegen van Baarn. Als er bewoners zijn die een bewakingscamera hebben, hoopt de politie dat zij willen controleren of er in de nacht van 22 op 23 januari tussen 02:30 uur en 03:30 een donkere auto is vastgelegd, of twee mannen. Eigenaren van een Tesla wordt opgeroepen de beelden van de automatische bewakingscamerafunctie terug te kijken.

Tips
Heeft u bewakingsbeeld dat mogelijk interessant kan zijn? Neem dan alstublieft de moeite om dat beeld even na te lopen. Het zou zomaar kunnen dat er iets interessants op staat waarmee de zaak kan worden opgelost. Hier vindt u een link waar u materiaal kunt uploaden naar de politie. En herkent u de twee mannen? Of weet u welk motief er is voor deze brandstichting? Neem dan alstublieft contact op via: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem, bel dan M; 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 3 februari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -