RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man (89) slachtoffer van babbeltruc en overlijdt twee weken later

AMERSFOORT - UPDATE 26 APRIL: De politie heeft in Rotterdam een 18-jarige vrouw en een 19-jarige man uit Amsterdam en 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachten in deze zaak. Het drietal blijkt landelijk actief te zijn geweest en hebben 43 ouderen opgelicht. Geschat wordt dat ze in totaal zo'n 65.000 euro buit hebben gemaakt.

In Amersfoort kwam de vrouw van het drietal in beeld. Ze deed zich voor als pakketbezorgster en wist met een truc de pinpas en pincode van een hoogbejaard echtpaar te stelen. De man van het echtpaar (89),zich zo druk over de oplichting dat hij twee weken later is overleden.

Pinpas
De man en zijn echtgenote krijgen 18 december 2020 een pakketbezorgster aan de deur met een pakketje. Ze moeten 1 euro bezorgkosten betalen met een pinapparaat. Dat is precies de truc; het pinkastje is nep en alleen bedoeld om de pincode te achterhalen. Door middel van een snelle wisseltruc krijgt de 'pakketbezorgster' ook de pas in handen. Naar zeggen van zijn vrouw was de man zo boos over de babbeltruc, dat die boosheid er naar haar idee mogelijk aan heeft bijgedragen dat zijn hart het had begeven.

Lift
De vrouw waar het om gaat is gefilmd als ze in de lift staat van het appartementencomplex aan de Drentsestraat in Amersfoort. Ook is ze gefilmd als ze 1400 euro pint bij een automaat aan de Utrechtseweg in Amersfoort.

Een week later
Deze vrouw moet gevonden worden, want dit is niet de enige keer dat ze haar truc gebruikt om geld te stelen van ouderen. Nog geen week later overkomt een 80-jarige inwoner van Amersfoort hetzelfde. Het pakketje van de bezorgster bevat een cadeaukaart van een winkel. Daardoor zijn de ontvangers in eerste instantie verrast en hebben ze geen argwaan. Pas als ze het saldo van de cadeaukaart checken op internet ontdekken ze dat de kaart geen saldo heeft en dan gaan de alarmbellen rinkelen.

Pinnen
Ook met deze pas gaat de vrouw pinnen. Op bewakingsbeelden is te zien dat ze pint met de pas bij een automaat aan de Regenboogstraat in Amersfoort. Later is ze te zien bij een automaat in Hilversum. In totaal pint ze bijna 5000 euro.

Tips?
Wie is deze vrouw? Ze lijkt op dreef met haar truc en we moeten haar dus snel stoppen. Herkent u haar, of heeft u haar ergens gezien? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 10 februari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -