RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man mishandeld na opmerking over mondkapje

VLEUTEN - UPDATE 15 FEBRUARI; De verdachte heeft zichzelf bij de politie gemeld naar aanleiding van de uitzending van Bureau Hengeveld.

Een klant van een winkel spreekt twee vrouwen aan omdat ze geen mondkapje dragen. Een andere man pikt dat niet en duwt hem omver.

Speelgoedwinkel
Het was begin november 2020; een man van 68 is in de speelgoedwinkel aan het Burchtplein en ziet twee vrouwen met hoofddoek binnenkomen; zonder mondkapje. Die is dan nog niet verplicht, maar er geldt wel een advies. De man voelt zich toch genoodzaakt te zeggen dat het dragen van een mondkapje bedoeld is voor ieders veiligheid.

Fel
Ze reageren fel en zeggen dat hij er niets mee te maken heeft. Dan gaat het even over en weer. Het escaleert op het moment dat er een grote en stevige man bij komt staan. Hij hoort niet bij de vrouwen maar bemoeit zich er wel mee. Ook hij draagt geen mondkapje. Hij is verbaal zeer agressief en maakt de man uit voor racist omdat de vrouwen een hoofddoek dragen. Om zijn boosheid kracht bij te zetten, geeft hij de man een harde duw waardoor hij valt en zijn hand verwondt.

Bewakingsbeeld
De man is te zien op bewakingsbeeld. Deze week nog met z'n gezicht geblurred. Daarmee geeft de politie hem de kans om zich te melden. Mocht hij dat niet doen en mocht de politie ook niet via tips van kijkers achter zijn identiteit komen, dan komt hij volgende week herkenbaar in de uitzending.

Bent u dit? Wees dan verstandig en meldt u bij de politie. Andere kijkers die weten wie dit is: geef uw tip door via 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Uitzending 10 februari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -