RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man berooft en bedreigt vrouw in trein en steelt auto in Bussum

1/4
BUSSUM - Een 30-jarige vrouw maakte eind vorig jaar zeer angstige momenten mee tijdens een treinrit van Weesp naar Utrecht. Een man bedreigt haar met een ijspriem en berooft haar van haar laptop en telefoon. Vermoedelijk dezelfde man steelt later in Bussum ook nog een auto.

Station Weesp

De vrouw stapt op dinsdagochtend 15 december rond 6.00 uur in de trein van Weesp richting Utrecht. Ze klapt haar laptop open om te werken, doet oortjes in en luistert naar muziek. Dan komt een man de trein in. Er is genoeg plaats om te zitten, toch loopt hij terug in de richting van waar de vrouw zit. Inmiddels is de trein gaan rijden. Hij lijkt dan aan de andere kant van het gangpad te gaan zitten, maar bedenkt zich en gaat schuin tegenover haar zitten.


Ik voelde mij niet prettig bij deze man. Ik rook gelijk een geur van alcohol terwijl hij een mondkapje op had."
Slachtoffer

IJspriem

De man stelt zich voor als Rivaldo en vraagt of zij alcohol of wat kleingeld bij zich heeft. Op beide vragen zegt ze nee. Plotseling trekt hij een ijspriem en eist haar laptop. De vrouw voelt zich zeer bedreigd en ziet dat hij het meent.

Ik dacht echt dat als ik mijn laptop niet zou geven, de man niet zou twijfelen om de ijspriem tegen mij te gebruiken. Op dit moment ging er bij mij een knop om en besloot dat ik niets anders kon doen dan te luisteren naar wat de man van mij wilde."
Slachtoffer

Hij eist ook haar telefoon en oortjes en die geeft ze. De trein stopt om 6.22 uur op station Bussum-Zuid. De overvaller stapt uit en rent het station uit. Een vrouw die op dat moment instapt ontfermd zich over het slachtoffer, dat totaal overstuur is.

Op bewakingsbeeld in de trein is te zien hoe de man de vrouw bedreigt.


Auto gestolen
Ruim een uur later brengt een vrouw van 34 haar zoontje met de auto naar school aan de Lange Heul in Bussum. Ze laat de motor lopen omdat ze alleen even uitstapt om haar zoontje een kus te geven. Ook haar tas met daarin onder andere haar telefoon laat ze in de auto. Terwijl ze hem gedag zegt hoort ze het portier dichtslaan en de auto gaat er met piepende banden vandoor.


Dezelfde dader
De auto wordt al snel teruggevonden op de Laarderweg. De tas en telefoon liggen niet meer in de auto. Via 'FindMyiPhone' ontdekt ze dat haar telefoon in de bosjes aan de Laarderweg ligt. In de bosjes ligt niet alleen de telefoon van de eigenaresse van de auto, maar ook van de vrouw uit de trein. Daardoor gaat de politie ervan uit dat beide berovingen door dezelfde man zijn gepleegd.


Signalement

-donkergetinte huidskleur
-35-45 jaar
-stevig postuur
-zwarte jas
-zwarte muts met oorflappen en klep aan de voorkant
-zwart mondkapje met op mondhoogte een witte opdruk van een rits
-zwarte handschoenen
-grote zwarte schoudertas met opdruk

De agressieve man is te zien op bewakingsbeelden van het NS station in Weesp
Nog diezelfde dinsdagmiddag 15 december heeft de man geprobeerd te pinnen met de bankpas die hij in de auto heeft gevonden. Dat deed hij op het station en bij de Albert Heijn aan de Amstellandlaan in Weesp.

Tips
Weet u wie deze man is? Hij zette dinsdagochtend 15 december de levens van twee vrouwen op z'n kop. Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800-6070. Geeft u wel graag uw info door maar noemt u liever niet uw naam, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 17 februari & 26 mei 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -