Veenendaalse wijkagenten met dood bedreigd op sociale media

VEENENDAAL - Wijkagenten zijn op Telegram ernstig bedreigd. Iemand zei onder meer over een agent; ''Zij moet dood.''
Wie zitten er achter de nicknames?
Wie zitten er achter de nicknames?

Onderzoek

De bedreigingen werden eind januari 2021 geuit op de chat app Telegram. Dat was vlak na de invoering van de avondklok en de rellen die ontstonden. Toen de politie de bedreigingen zag is er meteen een onderzoek gestart om te achterhalen wie achter de accounts zit of zitten. Dat heeft helaas nog niet tot een aanhouding geleid. De politie hoopt dat kijkers van Bureau Hengeveld kunnen helpen.
Animatie van de bedreigingen

Nicknames

Een aantal bedreigingen wordt geuit in een Telegram-groep die aangemaakt is door iemand die zich 'BR' noemt. In die groep wordt de foto van een wijkagent gepost. Vervolgens zegt iemand die zich 'TerrOrist' noemt: "Zij moet dood vandaag." Er worden nog meer bedreigingen geuit richting de politie, onder andere door iemand met de nickname 'Peter ja toch'. De politie hoopt dat er mensen zijn die weten wie achter de nicknames schuilgaan.

Tips?

Weet u wie wijkagenten in Veenendaal hebben bedreigd op Telegram? Misschien heeft u andere informatie die de politie zou kunnen helpen. Geef het door via de tiplijn 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Fragment uitzending
Uitzending 24 februari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.