RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jongens mishandelen man in Utrecht

1/3
UTRECHT - Op straat in Utrecht is een man van 27 mishandeld door een groep van 5 jongens. EÚn van hen is gepakt, nu de andere vier nog.

Pizza
Zaterdagavond 13 februari gaat het slachtoffer, een vluchteling uit Afghanistan, een pizza halen bij Papa Johns' Pizza aan de Balijelaan. Het is dan rond 20.00 uur. Hij wacht buiten op zijn bestelling. Vanuit de Rijnlaan komen dan 5 jongens aanlopen die hem uitschelden. Hij zegt iets terug en de groep loopt door richting de Vondellaan.

Mishandeling
Het slachtoffer voelt zich niet meer op zijn gemak en besluit binnen op zijn pizza te wachten. Al snel ziet hij dat de jongens weer terug komen. Ze roepen dat hij naar buiten moet komen en dat doet hij. Ze gaan met z'n allen om hem heen staan en beginnen dan te slaan en te schoppen. Als hij op de grond ligt gaan ze door. Omstanders zien het gebeuren en schieten te hulp. De vijf vluchten dan in de richting van de Rijnlaan.


Angstig
Het slachtoffer is erg geschrokken van de mishandeling en durfde de dagen erna niet naar buiten. Hij was bang dat weer zoiets zou gebeuren.


Daders
Het zijn jongens tussen de 17 en 22 jaar, met een lichtgetinte huid. Ze droegen donkere kleding en hadden allemaal een zwarte jas van The North Face aan. Het zou goed kunnen dat een aantal van hen (of allemaal) uit de omgeving van de Rijnlaan/Balijelaan komen. Dat is de straat waar ze vandaan kwamen en waarin ze vluchtten. Bovendien is het Maasplein, waar ÚÚn van de verdachten later is aangehouden, ook gelegen aan de Rijnlaan.

 De politie vermoedt dat de daders uit  de omgeving van de Rijnlaan komen De politie vermoedt dat de daders uit de omgeving van de Rijnlaan komen | Foto: Google Maps

Tips
Woont u in de omgeving en ziet u vaker een groep van zo'n 5 jongens rondhangen? Misschien heeft u wel een vermoeden over wie dit gaat en kunt u zelfs namen noemen. Geef die dan door aan de politie. U kunt terecht bij de tiplijn: 0800 - 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 3 maart 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -