RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jongens overvallen supermarkt Jumbo

1/5
VEENENDAAL - Twee jongens op een scooter overvallen een filiaal van Jumbo. Ze zijn gefilmd door bewakingscamera's. Eén van de overvallers is inmiddels aangehouden. De scooter waar ze op reden, blijkt met geweld geroofd te zijn van een 17-jarige jongen.

Avondklok
Woensdagavond 17 februari is het personeel van Jumbo aan de Paddestoelenlaan in Veenendaal bezig met opruimen, want in verband met de avondklok sluiten ze om 20:45 uur. Even voor 20:30 uur komt er een scooter met flinke snelheid aanrijden. Op de scooter zitten twee jongens.

Scooter geroofd
Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de scooter waar de overvallers op reden, met geweld is geroofd op maandag 1 februari. Die middag heeft een jongen van 17 afgesproken met een andere jongen die hij kent via Snapchat om samen te gaan toeren op hun scooter. Ze zouden elkaar treffen bij New York Pizza aan de Rembrandtlaan. Als hij daar bijna is, komt een jongen voor hem staan. Hij bedreigt hem met een mes en dwingt hem van zijn scooter af te stappen. De overvaller stapt op de scooter en gaat ervan door.

Deze straatrover is tussen de 16 - 18 jaar, ongeveer 1.80 lang en droeg een zwarte jas, vermoedelijk van The North Face.


Jumbo
De scooter duikt op 17 februari weer op als twee jongens de Jumbo aan de Paddestoelenlaan in Veenendaal overvallen.

 De scooter die is geroofd van de jongen en waarmee de overvallers bij de Jumbo verschijnen, is een Gilera Runner. De scooter die is geroofd van de jongen en waarmee de overvallers bij de Jumbo verschijnen, is een Gilera Runner. | Foto: Politie Midden-Nederland

De bijrijder springt van de scooter en rent de winkel in, gewapend met een mes. De bestuurder blijft zitten en jaagt een medewerker weg. Z'n maatje rent op een caissière af en bedreigt haar. Hij eist geld en krijgt dat ook. Daarna rent hij naar de servicebalie waar hij een andere caissière ook bedreigt en geld eist.

De overvallers zijn te zien op bewakingsbeelden.


Vlucht
Dan is hij kennelijk tevreden, want hij rent de winkel uit, springt achterop en ze rijden weg. Agenten, die al in de buurt waren, gaan achter de twee aan. Ze moeten helaas al snel opgeven omdat de scooter een fietspad met paaltjes in rijdt. De scooter wordt even later gevonden in de sloot naast het fietspad aan de Dijkstraat, op zo'n 4 kilometer afstand van de supermarkt.

 De scooter werd aangetroffen in het water langs het fietspad aan de Dijkstraat De scooter werd aangetroffen in het water langs het fietspad aan de Dijkstraat | Foto: RTV Utrecht

Trein
Diezelfde avond wordt één van de jongens aangehouden. Een agent zit buiten dienst in de trein van Veenendaal naar Utrecht en hoort van de overval. Hij ziet een jongen die aan het signalement voldoet. De jongen lijkt ook heel zenuwachtig. De agent waarschuwt zijn collega's en die komen op station Driebergen de trein in en houden de jongen aan. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Utrecht.


Tips?
In het kader van het onderzoek kan de politie niet bekend maken welke van de twee overvallers de aangehouden jongen is. De politie wil graag tips over beide overvallers. Herkent u één van hen? Misschien heeft u andere informatie? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 10 maart, 16 & 30 juni 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -