Overvallers roven sigarettenkast leeg

SOEST - UPDATE 8 APRIL: Dankzij tips van kijkers heeft de politie twee verdachten aangehouden voor deze overval. Het gaat om twee jongens van 15 en 17 uit Baarn. Het onderzoek naar de derde verdachte loopt nog.
Drie jongens plegen eind oktober 2020 een overval op supermarkt Boni in Soest. De caissière weigert de kassa te openen. Dan besluiten de overvallers om de sigarettenkast bij de servicebalie leeg te roven.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze gewapend met messen en een hamer de winkel binnenkomen. Ze bedreigen een medewerkster achter de kassa, maar zij weigert de kassa te openen.

Signalementen

Verdachte 1 droeg een donkergrijze joggingbroek met een lichtkleurig logo op zijn linkerbovenbeen en hij had donkere schoenen aan van Nike. Ook verdachte 2 droeg een donkere joggingbroek met wit logo op het bovenbeen. Bij verdachte 3 is te zien dat hij een donkere jas droeg met een lichtkleurig logo op zijn linkerborst. Voor alledrie geldt dat ze een capuchon op hadden en handschoenen droegen en donkere gezichtsbedekking hadden. En ze zijn jong: zo tussen de 15 en 18 jaar. Verder hadden ze een rode big shopper bij zich, waar ze de rookwaar in hebben gestopt.

Vluchtroute

Ze zijn weggerend over de Parallelweg richting het Gaesbeekerhof. Daar zijn ze op een donkere scooter gesprongen en weggereden richting de Dalweg.
De overvallers vluchtten op een scooter richting de Dalweg.
De overvallers vluchtten op een scooter richting de Dalweg. © Google Maps/RTV Utrecht

Tips

Kunt u zich iets herinneren van drie jongens op een donkere scooter met een rode boodschappentas? Of weet u wie deze drie overvallers zijn? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 10 maart 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.