RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vier mannen gezocht na oprollen hennepkwekerij

1/5
UTRECHT - Bewoners van een flat aan de Ebrodreef in Utrecht-Overvecht roken in januari een flinke hennepgeur. Ook zien ze regelmatig mensen in en uit lopen die niet thuishoren in de flat. Ze bellen de politie en als die gaat kijken, treffen agenten een hennepkwekerij aan met 155 planten en daarnaast een grote hoeveelheid henneptoppen.

Wapen
Tijdens het ontmantelen van de kwekerij ontdekken agenten dat er camera's in de woning hangen. Op de beelden zijn in totaal vier mannen te zien die op een bank zitten en met elkaar kletsen. Op één van de fragmenten is te zien dat één van de mannen een revolver tevoorshijn haalt en aan de andere mannen laat zien. Dit laat volgens de politie zien dat we hier te maken hebben met mannen die zich bezig houden met zware criminaliteit.

De verdachten bekijken het wapen dat één van hen heeft meegenomen
Op andere beelden zijn de vier mannen gezamelijk te zien. Ze zitten op de bank en kletsen wat met elkaar. De mannen staan duidelijk op de beelden, ook al is de kleur wat vertekend. De hennepkwekerij is op deze beelden niet te zien.

Verdachten hennepkwekerij in de woning


De huurder van de woning zegt niks te weten van een hennepkwekerij, hij had de woning onderverhuurd. Er is nog niemand aangehouden.

Brandgevaar
De stroom die gebruikt werd voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Dit is gevaarlijk omdat het kan leiden tot kortsluiting en brand. De kwekerij is dus ook een gevaar voor de andere bewoners van de flat.

 Dit zijn de vier mannen die zich ophielden in de woning waarin een hennepkwekerij is aangetroffen. Dit zijn de vier mannen die zich ophielden in de woning waarin een hennepkwekerij is aangetroffen. | Foto: Politie Midden-Nederland

Tips
Kent u deze verdachten of weet u meer over de hennepkwekerij in een flat aan de Ebrodreef in de wijk Overvecht? Geef het dan door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 31 maart & 14 april 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -