RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter wil ruzie sussen, maar krijgt zelf klappen

1/4
UTRECHT - Een man die op maandag 17 februari vanaf het Griftpark naar zijn huis loopt, komt op de Willem van Noortstraat langs een groepje jongens dat mot met elkaar heeft. Eén van de jongens wordt belaagd en de Utrechter komt tussenbeide.

"Ik hoorde geschreeuw. Er waren jongens, zo leek het, aan het vechten met één jongen. Al gauw leek het serieus en ben ik naar ze toe gehold", zo vertelt het slachtoffer. Kort daarna blijkt dat de jongens helemaal geen ruzie met elkaar hebben en ze keren zich tegen hem.

Man wil helpen en wordt mishandeld


De man probeert de klappen die hij krijgt af te weren en kneust daarbij zijn duim. "Het voelt ontzettend fout dat als iemand probeert iets op te lossen je iemand, van boven de vijftig, aan gaat vallen. Ik vind dat gewoon niet kunnen. Punt", aldus het slachtoffer.

Getuige
Een automobilist die net aan komt rijden ziet de mishandeling. Hij drukt een paar keer hard op zijn claxon, pakt zijn telefoon en begint te filmen. Daarna gaan de jongens er snel vandoor.

De politie is nu op zoek naar één jongen van wie op het filmpje van de getuige daadwerkelijk te zien is dat hij slaat en schopt. De andere jongens doen in beeld niets strafbaars, wel onderzoekt de politie wat hun rol is geweest. Mogelijk worden zij later ook herkenbaar getoond.

Deze jongen wordt gezocht door de politie


Signalement
Verdachte
- lichtgetinte huid
- begin 20
- stevig/sportief postuur
- zwart, kort haar
- zwarte, dunne jas, capuchon, wit logo
- donkergroen Adidas-shirt, Manchester United
- legergroene Adidas trainingsbroek
- witte sneakers

Tips
Was u getuige van de mishandeling of weet u wie de jongen is die een man heeft geschopt en geslagen? Geef het door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 31 maart 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -