RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Echtpaar bestolen van kluis met sieraden

1/3
UTRECHT - Oplichters praten zich naar binnen bij een bejaard stel uit Utrecht Overvecht. Anderen stelen vervolgens de kluis.

'Gif in leiding'
Eind maart krijgen de slachtoffers (79 en 71) een telefoontje van iemand die zegt van de gemeente te zijn. Er zit mogelijk gif in de waterleiding is de boodschap en er komt iemand langs om de leidingen te controleren. Nog geen vijf minuten later gaat inderdaad de bel. De bewoner doet open en ziet een man en een vrouw voor de deur staan. Helaas trapt hij in de babbeltruc.

 De Zamenhofdreef in Utrecht Overvecht De Zamenhofdreef in Utrecht Overvecht | Foto: RTV Utrecht

Kraan open
De man en vrouw zeggen dat iedereen naar de keuken moet en dat de kraan open moet. De man luistert zogenaamd naar het water. Op dat moment ziet een getuige buiten twee vrouwen de woning ingaan. Even later komen de vrouwen weer naar buiten met een zwaar voorwerp onder een doek, de kluis. Ze lopen weg richting de Patmosdreef.Anderen geef ik altijd het advies om niet open te doen en zelf doe ik het wel. Stom."
Slachtoffer

Geen gif
In de keuken wordt geconcludeerd dat er geen gif in de leiding zit en de man en de vrouw verlaten snel de woning. Het echtpaar blijft verbijsterd achter. Later die dag wordt hen duidelijk dat de kluis weg is. In de kluis zaten sieraden en dierbare foto's. Het echtpaar is ontroostbaar.Het zijn sieraden, die toen ik trouwde, van m'n ouders heb gekregen, van m'n ouders en van mijn man."
Slachtoffer

Signalementen
Verdachte 1 (ging de woning in)
- man, lichtgetinte huid
- ongeveer 27 jaar
- rond de 1.80m
- sprak Nederlands
- donkere kleding
- zwart mondkapje
- witte handschoenen

Verdachte 2 (ging ook de woning in)
- vrouw, lichtgetinte huid
- ongeveer 25 jaar
- zo'n 1.65m
- lang, zwart haar
- trui/blouse, blauw/witte strepen
- strakke zwarte rok
- zwart mondkapje
- witte handschoenen

Verdachten 3 & 4 (stalen de kluis)
- 2 vrouwen, met een lichtgetinte huid
- waarschijnlijk rond de 30 jaar
- ze droegen een hoofddoek
- en donkere kleding

Legitimeren
Instanties als de gemeente of de bank bellen niet om al binnen vijf minuten langs te komen om iets te controleren in een woning. En als er toch iemand voor de deur staat, dan moet die persoon zich kunnen legitimeren. Als u het niet vertrouwt, laat ze dan buiten even wachten en probeer te bellen met de instantie waar iemand zegt van te zijn.

Videodeurbel
De politie zoekt getuigen die de man en drie vrouwen hebben zien rondlopen in de buurt van de Zamenhofdreef. Waren ze met een auto? Heeft u ze zien sjouwen met de kluis verstopt onder een doek? Dat kan opgevallen zijn. En als u in de omgeving woont en een videodeurbel heeft, vraagt de politie om te kijken of de verdachten er op te zien zijn. Het gaat dan om beelden van maandagmiddag 29 maart tussen 15.45 uur en 16.45 uur.

Tips
Hopelijk kunt u helpen deze daders te vinden. Heeft u een idee wie het kunnen zijn? Was u getuige of heeft u videobeelden waarop ze te zien zijn? Pak de telefoon en bel de tiplijn: 0800 - 6070, of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Het zou fantastisch zijn als we de daders Ún de sieraden kunnen vinden!

Fragment uitzending


Uitzending 14 april 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -