RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meisjes (17) gedrogeerd tijdens internetdate

1/3
SOEST - UPDATE 6 MEI: Twee jongemannen uit de provincie Utrecht zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Wat een leuke internetdate had moeten zijn, eindigde voor twee meisjes van 17 uit Soest in het ziekenhuis. De jongens met wie ze hadden afgesproken gaven hen drankjes met GHB. Vervolgens dumpten ze de meisjes op een parkeerplaats aan de Dorpsstreek.

Peugeot 107
Na een tijdje contact te hebben gehad met een jongen via internet, spreekt een meisje van 17 met hem af. Ze ontmoeten elkaar op vrijdagavond 11 december bij het tankstation aan de Burgemeester de Grothestraat in Soest. Haar date, Bilal, heeft een vriend meegenomen. Die stelt zich voor als Amin. In hun donkerblauwe Peugeot 107 halen ze een vriendin van het meisje op.

Drankjes
Ze rijden met zijn vieren een tijdje door Soest. De jongens geven de meisjes alcoholische drankjes. Even daarna wordt ťťn van de meisjes onwel en geeft over in de auto. Amin wordt dan heel boos.

Gedumpt
De meisjes raken versuft en kunnen zich niet meer herinneren wat er daarna gebeurde. Om 22.50 uur vindt een voorbijganger de twee meisjes op een parkeerplaats aan de Dorpsstreek. Ze zijn zo goed als bewusteloos en liggen onder een jas tegen elkaar aan. De man belt 112. De meisjes gaan per ambulance naar het ziekenhuis. Uit onderzoek blijkt dat ze zijn gedrogeerd met GHB.

 De meisjes werden achtergelaten op de parkeerplaats bij de Johanneskerk in Soest De meisjes werden achtergelaten op de parkeerplaats bij de Johanneskerk in Soest | Foto: RTV Utrecht

Tips
Heeft u een idee wie deze twee jongens zijn? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 21 april 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -