RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mysterieuze explosies in Utrecht

1/3
UTRECHT - Maandagochtend 19 april klonk een aantal zware knallen in de stad Utrecht. Onbekend is wat er precies ontplofte en wie er verantwoordelijk is.

112
De knallen klonken rond 05.15 uur en waren zo hard dat ze werden gehoord tot in Vleuten en Maarssen. Mensen schrokken wakker en belden 112. Later die ochtend ontdekten voorbijgangers brandplekken op en langs het wandelpad van het Muiderslotplantsoen in Zuilen. Ze bleken veroorzaakt door zware explosieven. Het is aannemelijk dat op deze plek de explosies plaatsvonden.

 Links en rechts van het voetpad zijn sporen van explosies te zien Links en rechts van het voetpad zijn sporen van explosies te zien | Foto: Politie Midden-Nederland

Forensische recherche
De forensische recherche onderzoekt momenteel wat voor explosieven het geweest moeten zijn, want het was geen huis-, tuin- en keukenvuurwerk, zoveel is zeker. En wie veroorzaakte de explosies, die maandagochtend om rond kwart over 5?

Camerabeelden
De politie is op zoek naar mensen die in de buurt van het Muiderslotplantsoen wonen en camerabeelden hebben waarop wellicht iets van de daders en eventueel hun voertuig te zien is.

Fragment uitzending


Tips?
Hopelijk kunt u helpen dit mysterie op te lossen. Heeft u tips of vermoedens? Blijf er niet mee zitten en bel de tiplijn: 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Uitzending 28 april 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -