RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jongen (16) zwaargewond na scooterongeluk

1/2
DE MEERN - Een scooter komt in botsing met een bestelbus, waardoor een 16-jarige jongen zwaargewond raakt. Hij wordt op straat achtergelaten door z'n kameraden.


Rode scooter
Zaterdag 1 mei tegen 18.30 uur rijdt een bestelbus vanuit De Meern over de C.H. Letschertweg richting de A2. Op de kruising met het Strijkviertel ziet de bestuurder twee scooters aankomen van rechts uit de richting van de onderdoorgang van de A12. Op de eerste scooter zit één persoon, de tweede (rode) scooter heeft twee opzittenden.

Vol in de flank

De bestuurder van de bestelbus verwacht dat ze zullen stoppen, maar tot zijn schrik rijden de scooters door. Hij kan niet meer op tijd remmen. De voorste scooter, met één persoon, schiet nog net voor hem langs, maar de tweede, een rode scooter met twee opzittenden, raakt hij vol in de flank. De scooter schuift de kruising over. Beide opzittenden komen met een harde klap op het asfalt terecht. De één blijft bewusteloos liggen, de ander krabbelt overeind.

Reanimeren
De eerste scooter komt dan terugrijden. De persoon die overeind is gekrabbeld, stapt achterop en ze rijden weg richting de tunnel onder de A12, zónder zich te bekommeren over de jongen die zwaargewond op straat ligt. Omstanders reanimeren hem.

Ziekenhuis
Het achtergelaten slachtoffer blijkt een jongen van 16 uit IJsselstein. Hij wordt in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft hem nog niet kunnen spreken, waardoor in eerste instantie niet duidelijk is wie de andere opzittende van de rode motorscooter is. De politie gaat bellen met ziekenhuizen in de omgeving. In één van die ziekenhuizen is die avond een man van 24 uit IJsselstein met ernstige verwondingen binnengebracht. Dat zóu de gevluchte opzittende kunnen zijn. Maar ook hém heeft de politie, in verband met zijn gezondheidstoestand, nog niet kunnen spreken.

Hulp van het publiek
Wie zat er op die rode motorscooter, samen met de 16-jarige jongen uit IJsselstein? Beiden droegen geen helm en op de motorscooter zat géén kentekenplaatje. Ze waren onderweg samen met een persoon op een donkere scooter, mogelijk ook een motorscooter.

Getuigen
De politie heeft al getuigen gesproken, maar als er mensen zijn die het ongeluk hebben gezien en nog geen contact hebben opgenomen, dan vraagt de politie dit alsnog te doen.

Fragment uitzending


Tips?
Wie zijn de andere opzittenden van de scooters? Dat wil de politie graag weten. Heeft u informatie die kan helpen ze te vinden? Twijfel niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 12 mei 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -