RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ramkrakers stelen voor duizenden euro's aan parfum

1/7
VLEUTEN - In de vroege ochtend van zaterdag 5 juni plegen vijf mannen een ramkraak bij Parfumerie Pour Vous in winkelcentrum Vleuterweide in Vleuten. Met een Renault Clio rijden ze dwars door de pui en het rolluik. Ze vluchten met een grote hoeveelheid flesjes parfum en dure handtassen.

Rond 4.30 uur in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni schrikken omwonenden van de Burchtwal wakker van een harde klap. Sommigen kijken buiten en zien hoe vijf mannen bezig zijn met het leegroven van de parfumwinkel

Stemmen
De bewakingscamera van de winkel heeft vastgelegd hoe de Renault Clio de pui ramt en hoe de mannen de winkel plunderen.


Een omwonende pakt zijn telefoon en begint te filmen. Op het filmpje zijn de ramkrakers te zien én te horen. De politie hoort graag van mensen als ze aan de hand van de stemmen denken te weten wie de daders zijn. Vlak voordat de vijf daders er op de scooters vandoor gaan, roept één van hen iets. De politie hoort graag van mensen als ze denken te weten wat er geroepen wordt.

De stemmen van de ramkrakers zijn te horen op een filmpje dat een getuige maakte.


Vlucht
De vijf daders springen op twee scooters en rijden weg met de buit in een grote tas. Onderweg verliezen ze zeker 60 flesjes parfum. Daardoor kan de politie een deel van de vluchtroute in kaart brengen.


Door de verloren flesjes parfum is duidelijk hoe de ramkrakers zijn gevlucht.


Jutteperenlaan
Het spoort eindigt op de Juttepeerlaan. Daar treffen agenten twee donkere scooters aan. Later blijkt dat die zijn gestolen uit de wijk Overvecht in Utrecht. Deze twee scooters zijn niet de scooters waarop de daders gevlucht zijn vanaf de parfumzaak. Het kan zijn dat ze deze twee scooters op de Juttepeerlaan hebben neergezet om daarmee verder te vluchten. Maar dat hebben ze om de één of andere reden niet gedaan. Het kan zijn dat ze daar hun buit in een ander voertuig hebben geladen en dat ze op de scooters waar ze al op reden verder zijn gevlucht.

Bewakingsbeelden
Op bewakingsbeelden van het winkelcentrum is de ramkraak zelf niet te zien, maar we zien wel de aankomst van de daders op de scooters en de zwarte Renault Clio.

Op bewakingsbeelden zijn de daders op hun scooters te zien.


Renault Clio
De Renault Clio die de daders hebben gebruikt voor de ramkraak heeft kenteken 41-ZPS-5. De auto blijkt eind mei te zijn gestolen vanaf de Gisbert Bromlaan in de wijk Tuindorp in Utrecht. De politie komt graag in contact met mensen die hier meer over kunnen vertellen, of weten waar deze Renault Clio vanaf eind mei tot 5 juni gestaan of gereden heeft.

 De daders gebruiken een gestolen Renault Clio voor de ramkraak. De daders gebruiken een gestolen Renault Clio voor de ramkraak. | Foto: Politie Midden-Nederland

Tips
Heeft u informatie die kan helpen deze vijf ramkrakers te vinden? Twijfel dan niet om te bellen met de tiplijn; 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Als u in de buurt van de Juttepeerlaan woont en een bewakingscamera heeft, helpt u de politie door te kijken of de daders misschien op uw bewakingsbeelden van die nacht te zien zijn.

Fragment uitzending


Uitzending 16 & 23 juni 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -