RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Unieke hobo van beroepsmuzikant gestolen

1/4
UTRECHT - Sinds woensdag 9 juni moet beroepsmuzikant Aisling Casey het stellen zonder haar hobo. Op die dag wordt haar instrument in Utrecht gestolen als ze met een internationale trein onderweg is van Düsseldorf naar Amsterdam.

Radio Filharmonisch Orkest
Aisling Casey is één van de twee hobo-spelers van het Radio Filharmonisch Orkest en geeft wekelijks een concert dat te beluisteren is via Radio 4. Ze speelt op een speciaal voor haar gemaakte hobo met extra kleppen.

Trein

Op woensdag 9 juni zit Aisling in de ICE van Düsseldorf naar Amsterdam. In Utrecht staat de trein even stil op perron 5. Ze zit in een eersteklas coupé. Het is rustig en daarom heeft ze haar rugtas met het instrument in het bagagevak boven haar zitplaats gelegd. Ze zit rustig een boek te lezen.


Ik keek op en zag een man. Ik keek omhoog en zag dat mijn tas weg was. Toen was de man verdwenen."
Aisling Casey, eigenaresse van de gestolen hobo

Uniek
De gestolen hobo is speciaal voor de Aisling gemaakt, met onder andere extra kleppen. Daardoor is het instrument voor andere hoboïsten onbruikbaar.


 De hobo is van het merk Marigaux, type 901 met serienummer 41685. De nieuwwaarde is 9000 euro. De hobo is van het merk Marigaux, type 901 met serienummer 41685. De nieuwwaarde is 9000 euro. | Foto: Politie Midden-Nederland

De dief kan de hobo niet verkopen. Niemand speelt op een hobo met een extra klep. Ik wil hem zo graag weer terug."
Aisling CaseyRietmachine
De kofffer met de hobo zat in een zwarte rugtas. In de rugtas zat ook de rietmachine van Aisling; een apparaatje waarmee ze haar eigen blaasrietjes maakt. Dit apparaat kost zo'n 2000 euro.

 Dit is de gestolen rietmachine waarmee Aisling Casey haar blaasrieten maakt. Dit is de gestolen rietmachine waarmee Aisling Casey haar blaasrieten maakt. | Foto: Politie Midden-Nederland

Dief
De politie is nog bezig om uit te zoeken of de dief te zien is op bewakingsbeelden van de trein en het station.
Het gaat om een man
- van ongeveer 40 jaar
- met een gezet postuur
- hij is zo'n 1.80m lang
- droeg een donker jas
- droeg een lichtkleurige pet

Tips
De unieke hobo en rietmachine moeten zo snel mogelijk weer terug naar de eigenaresse. Herkent u iemand in het signalement van de man, of weet u waar de hobo nu is? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending


Uitzending 23 juni 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -