RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Anti-homogeweld in Utrechts park

UTRECHT - Een man wordt door 5 jongens mishandeld in een Utrechts park. Aanleiding is zijn seksuele geaardheid.

Park Transwijk
De mishandeling vond plaats op woensdagmiddag 23 juni in Park Transwijk in Utrecht. Het park ligt tussen de Rivierenwijk en Kanaleneiland. Het slachtoffer zit rond 15.45 uur op één van de bankjes. Hij is niet alleen in het park. Op de bankjes tegenover hem (30 meter verderop) zitten twee mannen, die hij niet kent. Die twee komen naar hem toe en spreken hem aan. Ze maken opmerkingen over zijn seksuele geaardheid. Daarna lopen ze weer weg.

112
Maar het gevaar is nog niet geweken. Op de bankjes naast het slachtoffer zitten 5 jongens. Zij hebben het gesprek kennelijk gehoord, want ze komen naar hem toe en bedreigen hem met de dood. Ze eisen dat hij opstaat van het bankje. Hij voelt zich nu nóg meer geïntimideerd en pakt zijn telefoon om 112 te bellen. Twee van de jongens beginnen hem dan te schoppen. Ondanks dat lukt het hem toch 112 te bellen en als de vijf dat door hebben, gaan ze weg.

Onderzoek
De politie heeft het park meteen doorzocht en meerdere jongens aangesproken, maar de daders zijn nog niet gevonden. Vier van hen zijn rond de 17/18 jaar, de andere is een jaar of 24. Ze hebben allemaal een lichtgetinte huid.

Signalementen
Verdachte 1 droeg een opvallend rood trainingspak.
Verdachte 2 had bakkebaarden en droeg een petje met groene en bruine strepen, over hem zegt het slachtoffer dat hij hem al eerder in het park gezien heeft.
Verdachte 3 is wat gezet, droeg een grijze trainingsbroek en een zwart petje
Verdachte 4 droeg een zwart trainingspak met twee gouden strepen op de mouwen, hij had een opvallend, stoer, loopje, met zijn armen wijd.
Verdachte 5 is wat ouder, rond de 24, heeft zwart krullend haar, donkere snor en stoppelbaardje en droeg een grijs trainingspak.

Getuigen
De twee mannen, door wie het slachtoffer in eerste instantie werd aangesproken, hebben die vijf jongens ook gezien. Mogelijk kunnen zij zeggen wie de agressievelingen zijn.

Tips?
Weet u wie de gezochte jongens zijn? Ze zijn misschien wel vaker met z'n vijven in het park. Ze kunnen u die dag opgevallen zijn door hun kleding; voornamelijk trainingspakken, waarvan 1 in het rood. Hopelijk kunt u helpen ze te vinden. Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Uitzending 7 juli 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -