RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Explosie bij bedrijf in Nieuwegein

1/3
NIEUWEGEIN - In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus bracht een nog onbekende man een explosief tot ontploffing bij een bedrijf aan de Laagraven in Nieuwegein. Een rechercheteam van de politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Op bewakingsbeelden van het bedrijf is de explosie goed te zien.


Bewakingsbeelden
Er is ook bewakingsbeeld waarop een mogelijke verdachte te zien is. Die worden nog onderzocht en kunnen nog niet worden vrijgegeven. Wel laat de politie weten dat op de beelden te zien is hoe een man het explosief lijkt neer te leggen bij de voorgevel van het bedrijfspand.

Vlucht
Vervolgens is de man te voet gevlucht. Hij is over het bedrijventerrein naar het hek gelopen en is daar door een spleet gekropen en op de Laagravenseweg uitgekomen. Dat is de weg tussen de A12 en Nieuwegein. Vanaf dat punt is niet duidelijk hoe hij verder is gevlucht.

Getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die hebben gezien hoe die man vóór het plaatsen van het explosief daar is gekomen en hoe hij vanaf de Laagravenseweg is vertrókken, bijvoorbeeld met welk voertuig. Het is niet duidelijk of de man alleen handelde of dat er iemand bij hem was.

Motief
Op dit moment is niet duidelijk waarom iemand het explosief bij dit bedrijf heeft neergelegd.


Tips
Heeft u informatie die de recherche kan helpen, hoe klein ook, geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Explosie bij bedrijf in Nieuwegein


Uitzending 1 september 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -